Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Digitalizacija jedan od preduslova za razvoj i prosperitet društva u cjelini

IT STARTUP forum je, kako je saopšteno iz resora Ibrahimovića, organizovan u okviru posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića predsjedniku Češke Milošu Zemanu

Živimo u vremenu brzog razvoja savremenih tehnologija, gdje je digitalizacija jedan od preduslova za razvoj i prosperitet društva u cjelini. Izuzetno sam nadahnut vizijom savremenog digitalnog društva koje ova prijateljska zemlja već živi kroz proces postepenog uvođenja seta strateških i institucionalnih mjera u svoj državni sistem, poručio je potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i i ministar kapitalnih investicija u Vlade u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović na otvaranju IT STARTUP foruma koji se održava danas u ministarstvu industrije i trgovine Češke.

“Crna Gora prepoznaje savremene trendove transformacije u digitalno društvo i postepeno obezbjeđuje podsticajne mjere za privlačenje investicija u ovaj rastući sektor”, naglasio je Ibrahimović.

Forum je, kako je saopšteno iz resora Ibrahimovića, organizovan u okviru posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića predsjedniku Češke Milošu Zemanu, tokom koje je Ibrahimović imao niz radnih susreta i sastanaka, u prvom redu sa potpredsjednikom za digitalizaciju i regionalni razvoj u Vladi Češke Republike Ivanom Bartošom.

Iz Ministarstva navode da jedna od tema razgovora bila je i aktuelna situacija povodom nedavnog sajber napada na server Vlade CG, gdje su veoma značajna iskustva Češke na polju poboljšanja bezbjednosti i sigurnosti u ovoj oblasti.

“Svijet polako postaje jedinstveno digitalno tržište. Vjerujem, takođe, da postoje veliki potencijali za produbljivanje ekonomske saradnje između naše dvije zemlje, posebno na polju energetike, saobraćaja i turizma”, istakao je Ibrahimović.

Na marginama dvodnevne veoma intezivne radne posjete Ibrahimović razgovarao je i sa predstavnicima kompanija koje su iskazale interesovanje za potencijalna ulaganja, naročito u oblasti energetike.

“Zajednički zaključak je da postoji prostor za saradnju i da u narednom periodu treba nastaviti razgovore o mogućim modelima koji bi bili u interesu kako investitora, tako i države”, zaključuju iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve