Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Fond za inovacije raspisao javni poziv: 350.000 eura za podršku ranoj fazi razvoja startapova

Javni poziv, kako su naveli, je otvoren do 20. oktobra, a neophodna dokumentacija za prijavu objavljena je na sajtu Fonda za inovacije Crne Gore

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je Javni poziv za dodjelu grantova za podršku ranoj fazi razvoja startapova.

Iz Fonda su saopštili da ukupna vrijednost poziva iznosi 350.000 eura, pri čemu je vrijednost pojedinačnog granta do 35.000 eura (30.000 eura za finansijsku podršku i 5.000 eura za mentorsku podršku).

Foto: Fond za inovacije

Javni poziv, kako su naveli, je otvoren do 20. oktobra, a neophodna dokumentacija za prijavu objavljena je na sajtu Fonda za inovacije Crne Gore.

“Cilj Programa je unapređenje startap zajednice u Crnoj Gori kroz finansijsku i mentorsku podršku. Ova podrška će pomoći startap preduzećima u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sljedeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava. Program podržava startap projekte koji razvijaju inovativne proizvode s visokim potencijalom rasta na tržištu u raznim oblastima uključujući i prioritetna područja pametne specijalizacije”, pojasnili su iz Fonda.

Na ovaj poziv, se mogu prijaviti timovi od dva do pet članova ili mikro preduzeća (u formi društva sa ograničenom odgovornošću) u privatnom vlasništvu, registrovana u Crnoj Gori ne duže od dvije (2) godine u trenutku podnošenja prijave.

“U slučajevima kada prijavu podnosi tim, ukoliko se odobri finansiranje, od njih će se zahtijevati da osnuju preduzeće u skladu sa Zakonom o privrednim društvima u Crnoj Gori. Detaljne informacije o pozivu mogu se pronaći na sajtu Fonda (www.fondzainovacije.me), a postupak prijavljivanja je jednostavan i odvija se elektronskim putem”, naveli su iz Fonda.

Ističu da info dan će biti održan u Podgorici u Privrednoj komori, 18. septembra u 9h, a isti je moguće pratiti i putem Zoom-a.

„Ovim programom želimo da pružimo podršku mladim, talentovanim i visoko-motivisanim timovima koji žele da započnu svoju preduzetničku karijeru. Smatramo da je izuzetno važno to što osim finansijske podrške, timovi imaju priliku da dobiju i mentore iz naše baze koji imaju iskustvo i znanje koje će im pomoći da svoje ideje što bolje i brže pretoče u uspješan biznis. Zato pozivamo sve zainteresovane da potraže više informacija na našem sajtu ili na profilima Fonda na društvenim mrežama LinkedIn, Facebook i Instagram i prijave se za ovaj Program”, saopštila je izvršna direktorica Fonda Bojana Femić Radosavović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve