Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Flydubai ponovo leti iz Dubajia za Tivat i povezuje Crnu Goru sa Emiratima

Prvim ovogodišnjim letom, avionom Boeing 737 Max, prevezeno je 160 zadovoljnih putnika koji će boraviti u Crnoj Gori u okviru organizovanih paket-aranžmana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT)

Emiratska aviokompanija, Flydubai, ponovo leti iz Dubajia za Tivat i povezuje Crnu Goru sa Emiratima. Prvim ovogodišnjim letom,avionom Boeing 737 Max, prevezeno je 160 zadovoljnih putnika koji će boraviti u Crnoj Gori u okviru organizovanih paket-aranžmana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT).

Kako su naveli, dobrodošlicu putnicima i članovima posade su upriličile ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Nj.E. Nabila Al-Šamsi i generalna direktorica u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, dr Aleksandra Gardašević-Slavuljica.

Iz MERT-a su istakli da su putnici bili oduševljeni lijepim gestom dobrodošlice i ružama koje su damama uručene na izlasku iz aviona.

„Ovo je divan početak sezonskih letova i dokaz da između naših zemalja postoji snažna prijateljska veza. Emiraćani se lijepo osjećaju u Crnoj Gori i ovo je šansa i za naše građane da iskuse doživljaje koji pruža nova destinacija, a i za Crnu Goru da dodatno osnaži svoju poziciju na našem tržištu koje ima veliku emitivnu snagu i potencijal. Perspektiva Crne Gore je u pozicioniranju na visokoplatežnim tržištima, a Emirati su definitivno jedno od vodećih na globanoj turističkoj sceni. Vi ste divni domaćini i radujem se što će se dobar glas o Crnoj Gori proširiti u Emiratima. Kao i do sada, nastaviću da i dalje lično radim na tome. Zahvalna sam Vladi Crne Gore na podršci po pitanju vizne politike. Zahvalna sam i Flydubai-u koji intenzivno promoviše predivne crnogorske turističke potencijale. Biće ovo divno ljeto i nadam se da će se saradnja proširiti i u periodu postsezone.“

Oduševljenje na licima putnika, a posebno putnica i djece je, naglašavaju u MERT, bilo očigledno, dok su široki osmijesi Ambasadorke i generalne direktorice, kao i cvijeće uručeno od strane aerodromskog osoblja, bili znak da su došli u zemlju poznatu po gostoprimstvu.

„Misija našeg Ministarstva je, između ostalog, da pospješuje aviopovezanost i povezuje destinacije. Crna Gora je dominantno avio-destinacija i u tome je ključ daljeg razvoja turizma. Uložili smo mnogo truda da se Fludubai letovi realizuju. Ideja nije bila samo opercionalizovati letove jer to nije bilo finansijski opravdano, već iz višestrukog intresa, obezbijediti visok load-faktor, tj. nivo popunjenosti kapaciteta. Interesovanje je veliko, o čemu svjedoči najava četiri leta sedmično, umjesto planirana dva. Srećna sam što smo uspjeli da projekat podignemo na ovako visok nivo, koji garantuje uspjeh.“

Realizacija ovog uspješnog projekta biće, kako su svi izjavili, uvertira za dalje osnaživanje, ne samo turističkih, već i poslovnih i investicionih veza između destinacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve