Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

DRI: Pedstavnici revizorskih institucija prisustvovaće regionalnoj radionici

Radionica se organizuje uvažavajući činjenicu da sistematsko i kvalitetno praćenje implementacije revizorskih preporuka ima ključnu ulogu u mjerenju uticaja revizije, a glavni cilj regionalne radionice jeste razmjena iskustava i primjera dobrih praksi vrhovnih revizorskih institucija

Više od 30 predstavnika vrhovnih revizorskih institucija iz regiona, Skupštine Crne Gore i Državne revizorske institucije Crne Gore (DRI) okupiće se 11. marta u hotelu Hilton u Podgorici, na regionalnoj radionici „Praćenje i kontrola realizacije revizorskih preporuka, koju organizuje Državna revizorska institucija Crne Gore u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (VFD.

Kako je saopšteno iz DRI, radionica se organizuje uvažavajući činjenicu da sistematsko i kvalitetno praćenje implementacije revizorskih preporuka ima ključnu ulogu u mjerenju uticaja revizije, a glavni cilj regionalne radionice jeste razmjena iskustava i primjera dobrih praksi vrhovnih revizorskih institucija.

“Ovo se naročito odnosi na primjenu postupaka za naknadno praćenje implementacije revizorskih preporuka kod finansijske revizije, revizije usklađenosti i revizije uspjeha; diskusija o prirodi i prioritizaciji revizorskih preporuka, načinima i alatima za praćenje revizorskih preporuka, kao i modalitete podrške i korišćenje rezultata naknadnog praćenja od strane parlamenata”, navodi se u saopštenju.

Događaj će otvoriti predsjednik Senata Državne revizorske institucije Crne Gore, Milan Dabović, predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, Vladimir Joković, zamjenik šefa misije u Ambasadi Velike Britanije u Crnoj Gori, Steven Arrick, direktor Regionalnog programa za Zapadni Balkan u Vestminsterskoj fondaciji za demokratiju, Emil Atanasovski i senator Državne revizorske institucije Crne Gore, Branislav Radulović.

Novinari se ljubazno pozivaju da prisustvuju otvaranju regionalne radionice koje je predviđeno 11. marta 2022.godine s početkom od 9 časova u Hotelu “Hilton” u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve