Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović i trgovački lanci traže strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije

Đurović je naglasio važnost saradnje između Vlade i privatnog sektora kako bi se postigao održiv model snižavanja i ograničavanja maloprodajnih cijena

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović održao je danas značajan sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, prehrambene industrije i distributerima u Crnoj Gori. Sastanak je protekao u konstruktivnom duhu, a centralna tema razgovora bila je snabdjevenost tržišta proizvodima, cijene proizvoda i mogućnosti za nastavak zajedničke akcije „Stop inflaciji“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma MERT.

“Na sastanku su svi učesnici izrazili spremnost da zajedno sa ministarstvom pronađu efikasnu strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije. Nakon temeljne diskusije, razgovarano je o daljim koracima i pronalaženju modaliteta smanjivanja cijena najvažnjijih proizvoda”, navodi se u saopštenju.

Đurović je naglasio važnost saradnje između Vlade i privatnog sektora kako bi se postigao održiv model snižavanja i ograničavanja maloprodajnih cijena.

On se, kako se navosi u saopštenju, zahvalio svim učesnicima na velikom odzivu i na spremnosti da budu društveno odgovorni i da učestvuju u daljim aktivnostima koje će pozitivno uticati na standard građana Crne Gore, posebno osjetljivih kategorija društva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve