Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Čeka nas pad kamatnih stopa, sa zaduženjem se moralo sačekati

Đurović je kazao i da je takođe bila nepotrebna mistika oko cijelog procesa, počevši od internog dokumenta na Vladi pa do šturih informacija, gdje su se cifre mijenjale iz sata u sat

Najave iz Američkog FED-a i Evropske centralne banke da bi kamatne stope mogle da padnu već početkom juna govori o tome da se trebalo sačekati sa zaduženjem i emitovanjem obveznica, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On je istakao da je iole upućenima u makroekonomska kretanjima bilo jasno da se borba FED-a i ECB-a protiv inflacije, podizanjem kamatnih stopa, bliži kraju i da inflacija usporava, a da u nekim državama se već bilježi i deflacija.

“Pitanje je dana kada će krenuti pad kamatnih stopa i trebalo je sačekati sa ovolikim zaduženjem kako bi se obezbijedili bolji i povoljniji uslovi za Crnu Goru”, poručuje Đurović.

Đurović je kazao i da je takođe bila nepotrebna mistika oko cijelog procesa, počevši od internog dokumenta na Vladi pa do šturih informacija, gdje su se cifre mijenjale iz sata u sat.

On je dodao da kao rezultat takve mistične transakcije mi nemamo specifikaciju troškova obveznica, nemamo podatake koliko je koštao pravni tim i listiranje na berzi, niti koliko je koštao valutno hedžing i ko ga je radio.

“Brojna su pitanja koja traže odgovor, jer se ovdje radi o državnom zaduženju, koje iziskuje maksimalnu transparentnost”, zaključio je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pristan
09.03.2024-15:51 15:51

Opa, poslije sabiranja ličnog profita
drznuo se bivši ministar da nas
posavjetuje dje da uložimo kapital
poslije nemilostdne pljačke Vlade
crnogorskih gradjana.
Dao si znatan doprinos pljački
države i gradjana i imaš obraza da nas
još savjetuješ.
Mjeriš li naš uspjeh sa vrtoglavim uspjehom tvoje porodične imperije Djuroviću?
Sram te bilo!