Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabran novi Odbor direktora EPCG, u njemu i Mijuško Bajagić

EPCG je prošlu godinu završila sa profitom od 4,2 miliona eura, ali izvršni direktor komapnije Nikola Rovčanin smatra da su veoma uspješno poslovali

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) usvojila je finansijske izvještaje, a izabran je i novi Odbor direktora. EPCG je prošlu godinu završila sa profitom od 4,2 miliona eura, ali izvršni direktor komapnije Nikola Rovčanin smatra da su veoma uspješno poslovali.

Kako je istakao, EPCG je 2021. godinu završila sa profitom od 47, 5 miliona i odluka Skupštine akcionara je bila prošle godine da to bude u neraspoređenoj dobiti i svaki cent je, rekao je Rovčanin, uložen u investicije.

„Ova dobit je da smo željeli da je povećavamo mogla da bude i veća. Mi smo u decembru imali akumulacije iznad plana, ali u decembru, imajući u vidu i Katolički Božić i praznike , cijena na tržištu električne energije je pala i mi nismo željeli da te količine koristimo u decembru, da ih prodajemo na tržištu kako bi ostvarili profit već smo i te količine prenijeli u narednu godinu čekajući bolje cijene kada smo iskoristili za dobrobit kompanije“, kazao je Rovčanin.

Na Skupštini razriješen je dosadašnji Odbor direktora EPCG, a na predlog Vlade, kao većinskog akcionara izabran novi, u kojem je većina dosadašnjih članova. Novi Odbor EPCG činiće Milutin Đukanović, Ivan Šaranović ( novi član) Tahir Đonbalaj, Goran Šućur (novi član Odbora), Mijuško Bajagić (novi član), Martin Ćalasan i Emir Strujić.

Nakon Skupštine biće održana sjednica Odbora direktora EPCG u novom sazivu na kojoj će se birati predsjednik tog tijela.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara kompanije kazao je da je više nego zadovoljan poslovnim rezultatima.

„Preliminarni rezultati poslovanja za šest mjeseci govore da je EPCG ostvarila dobit od oko 100 miliona eura“, rekao je Đukanović.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin kazao je da su usvojeni svi finansijski izvještaji EPCG, kao i povećanje uloga prema Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu.

„Razriješen je prethodni saziv Odbora direktora, izabran je novi“, rekao je Rovčanin.

On je naveo da je EPCG prethodne godine uspješno poslovala i završila godinu sa profitom od 4,2 miliona.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve