Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Đorđije Manojlović izvršni direktor EPCG- Željezara Nikšić

Tu je odluku donio Odbor direktora EPCG na večerašnjoj sjednici, a potom je ta informacija saopštena predstavnicima bivših radnika Željezare

Sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić Đorđije Manojlović biće izvršni direktor novoosnovane firme EPCG-Željezara Nikšić.

Tu je odluku donio Odbor direktora EPCG na večerašnjoj sjednici, a potom je ta informacija saopštena predstavnicima bivših radnika Željezare.

“Nakon sjednice Odbora razgovarali smo sa Milutinom Đukanovićem i njegovim saradnicima, i saopšteno nam je da je izabran Odbor direktora nove firme EPCG-Željezara Nikšić, a da će Manojlović biti izvršni direktor”, kazao je Portalu RTNK predstavnik bivših radnika Željezare Ivan Vujović.

Grupa željezaraca večeras je bila ispred uprave EPCG-a, gdje su čekali da se završi sjednica Odbora direktora te kompanije i njima saopšti da li je nikšićka Željezara konačno i formalno u vlasništvu državne elektroenergetske kompanije.

Vujović je rekao da je EPCG potpisala ugovor sa Tosčelikom i da je dokument ovjeren kod notara.

“Rekao nam je da će EPCG prvu ratu od 15 miliona eura uplatiti u ponedjeljak, a drugu od preostalih pet miliona najvjerovatnije i prije polovine februara. Ono što je najvažnije za nas su naša radna mjesta i spremni smo da nas parcijalno prima na posao, ali pod uslovom da dobijemo rješenja za stalno o čemu smo i tražili garancije od čelnika EPCG-a. O tome ćemo sa njima razgovarati i narednih dana”, rekao je Vujović.

Nakon razgovora sa čelnicima EPCG-a radnici su se povukli ispred uprave te kompanije i ponovo se vratili u Željezaru gdje će, kako je Vujović kazao, ostati sve dok se dogovoreno ne konkretizuje.

IzvorRTVNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve