Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Njemačke investicije od posebnog interesa za Crnu Goru

Tokom susreta, kako je navedeno, bilo je riječi o mogućnostima saradnje i ulaganja u Crnu Goru u različitim oblastima sa akcentom na zelenu energiju, infrastrukturu, telekomunikacije, turizam i sajber bezbjednost

Za Crnu Goru su njemačke investicije od posebnog interesa ne samo za ekonomski razvoj, već i za usvajanje evropskih vrijednosti i načina poslovanja. Stoga će Vlada Crne Gore biti iskren partner i prijatelj njemačkim investitorima, kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đelošaj tokom današnjeg susreta sa delegacijom Odbora njemačke privrede za Istočnu Evropu koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Đelošaj je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, poželio dobrodošlicu njemačkoj delegaciji i istakao da Crna Gora i Njemačka imaju odlične odnose, te da je na tim temeljima potrebno jačati i ekonomske veze dvije zemlje.

„Za Crnu Goru su njemačke investicije od posebnog interesa ne samo za ekonomski razvoj, već i za usvajanje evropskih vrijednosti i načina poslovanja. Stoga će Vlada Crne Gore biti iskren partner i prijatelj njemačkim investitorima“, kazao je on.

Navodi se da sagovornici su ocijenili da će članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji dati “dodatan podsticaj interesovanju investitora iz država članica za ulaganje u Crnu Goru”.

“Napredak na planu evorpske integracije i uspostavljena politička stabilnost pozitivan su signal stranim investitorima” poručili su sagovornici.

Tokom susreta, kako je navedeno, bilo je riječi o mogućnostima saradnje i ulaganja u Crnu Goru u različitim oblastima sa akcentom na zelenu energiju, infrastrukturu, telekomunikacije, turizam i sajber bezbjednost.

Na sastanku je dogovoren nastavak komunikacije i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, jedan je od zaključaka susreta.

Iz Kabineta su kazali da njemačku delegaciju, koju je pratio ambasador Peter Felten, činio je veliki broj predstavnika kompanija iz različitih sektora privrede, iz oblasti energetike, telekomunikacija, infrastrukture itd.

Sastanku su u ime Vlade prisustvovali ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, državni sekretar dr Goran Jovetić i savjetnik potpredsjednika za ekonomsku politiku Albert Bikaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve