Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Digitalna transformacija Privredne komore Crne Gore – Moja eKomora

U toku je realizacija aktivnosti na projektu Moja eKomora, čijom implementacijom Privredna komora potvrđuje spremnost, ne samo da prati, već da bude i sudionik savremenih koncepata koje nameće Industrija 4.0

U toku je realizacija aktivnosti na projektu Moja eKomora, čijom implementacijom Privredna komora Crne Gore potvrđuje spremnost, ne samo da prati, već da bude i sudionik savremenih koncepata koje nameće Industrija 4.0, saopšteno je iz ove instutucije.

“Digitalna transformacija imperativno je postala preduslov produktivnosti i efikasnosti, bilo da se radi o institucijama javne uprave, privrednim subjektima ili naučno obrazovnoj zajednici. Šansu Crne Gore u doba digitalne ere predstavlja dostupnost velikog globalnog internet tržišta, koje ima oko tri milijarde korisnika”, navodi PKCG.

Kako su dodali, osnovni preduslov – razvijena informaciono komunikaciona infrastruktura, može se ocijeniti kao veoma zadovoljavajući.

“Konkurentnost privrede, naročito na internacionalnom planu, postala je direktno proporcionalna stepenu digitalne transformacije poslovanja privrednih subjekata. S tim u vezi, prirodno je za očekivati da Komora bude pokretač i nosilac procesa digitalne transformacije u okviru biznis zajednice”, navodi PKCG.

U toku je realizacija aktivnosti na projektu Moja eKomora, čijom implementacijom Privredna komora potvrđuje spremnost, ne samo da prati, već da bude i sudionik savremenih koncepata koje nameće Industrija 4.0.

“Digitalna transformacija poslovanja Komore, pored unapređenja efikasnosti i efektivnosti rada same institucije unutar internih procesa, kroz uštede raznih resursa (ljudskih, vremenskih, finansijskih…) imaće jak multiplikativni efekat i na poslovanje privrednih subjekata, kroz niz usluga koje će štedjeti njihove resurse, unapređujući nivo digitalne pismenosti zaposlenih u privredi”, ističe se u saopštenju.

Takođe, dodaju, realizacijom ovog projekta povećaće se dostupnost servisa i usluga koje Komora nudi svojim članicama.

“Značaj digitalne transformacije, kako za Komoru, tako i za cijelu privredu, kao i puna posvećenost Komore da bude predvodnik ovog procesa, transformišući rad, prije svega, same institucije, imaće snažan uticaj, kroz intenzivnije i konkretnije zahtjeve prema nadležnim ministarstvima, i na sam rad javne uprave”, navodi se u saopštenju.

Proces digitalne transformacije Komore započeo je aktivnim uključivanjem članica Komore u ovaj proces, koji su nakon otvorenog poziva oformili Konzorcijum i pristupili izradi idejnog rješenja vizije digitalno transformisane Komore.

“Cilj je učiniti Komoru pristupačnijom za što veći broj privrednih subjekata, kroz povećanje dostupnosti i interaktivnosti, koju će omogućiti web platforma, te intenziviranje komunikacije sa članicama, što će doprinijeti boljoj vidljivosti i percepciji značaja Komore”, navode iz PKCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve