Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

DF: Nećemo podržati amandman o zaduženju; Spajić: Predložen je kasno jer nam je ta opcija stigla juče, ne miješajte politiku u ovo

Kako je saopšteno iz DF-a na odboru, u tom savezu je odlučeno da neće podržati niti se izjasniti niti o jednom prijedlogu koji je došao iz Vlade nakon sinoćnjeg, kako su kazali incidenta u Skupštini. 

Zakonodavni odbor nije se izjasnio o amandmanu o zaduženju jer Demokratski front nije želio da se izjasni o tome.

Nakon sat pauze nastavio je raspravu o amandmanima koje je podnijela Vlada, a tiču se novog zaduženja od 900 miliona eura.

Kako je saopšteno iz DF-a na odboru, u tom savezu je odlučeno da neće podržati niti se izjasniti niti o jednom prijedlogu koji je došao iz Vlade nakon sinoćnjeg, kako su kazali “incidenta” u Skupštini.

“Sve ono, što je stiglo prije toga, a psolanici DF su rekli da će podržati, podržaće, o svemu ostalom što je  stiglo nakon jučerašnje rasprave u Skupštini, nema našu podršku. Ovaj amandman je stigao jutros, dakle potpuno netransparentno. Mi čuvamo izbornu volju građana ovim potezom koju je jedan čovjek juče ugrozio svojim ponašanjem i koji će danas izglasati smjenu ministra sa opozicijom”, kazala je Maja Vukićević is DF-a

Ministar Spajić je apelovao da se politika ne miješa u ovo:

“Ja znam kakav je dan bio juče, ali molim da se u ovo ne miješa politika. Jer ja sad vam kažem, ako se ovaj amandman ne usvoji, odmah idemo sa rebalansom budžeta, a to će uticati na položaj države na međunarodnoj sceni. Ovo nijesmo držali do posljednjeg momenta, već smo juče dobili tu opciju od jedne evrospke države dobili i zato smo jutros predložili taj amandman. Nijesmo do juče znali uopšte da ćemo dobiti tu opciju. Biće kamata duplo manja, biće u eurima ne u dolarima, što je vrlo bitno. Mi bi otplatu morali prema Kinezima da počnemo već u julu, a ako ovaj aranžman prihvatimo mi bi imali grejs period od šest godina i onda nakon šest godina krećemo otplatu narednih 14 godina”, objasnio je Spajić.

O amandmanu se, pošto nema podršku DF-a, nije moglo glasati jer nije bilo kvoruma, nije ni glasalo.

Demokrate su poručile da je jasno da DF opstruira i rad Odbora i dobre stvari koje se pokreću u državi, i koje su za državu važne iz čistih političkih interesa.

Po završetku sjednice Zakonodavnog odbora, zasijedaće Odbor za politički sistem, te Odbor za ekonomiju, a nakon toga se očekuje glasanje u plenumu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve