Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

Damjanović sa zvaničnicima EBRD-a u Uzbekistanu razgovarao na aktuelne teme

Iz MF-a su saopštili da je ovaj značajni biznis forum okupio više od dvije hiljade učesnika iz 73 zemlje, a nakon 12 godina, opet se održava u Aziji, ovog puta u Samarkandu, drevnom azijskom gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a

U okviru prvog radnog dana 32. godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, koji se ove godine održava u Uzbekistanu, ministar finansija, Aleksandar Damjanović prisustvovao je plenarnom otvaranju na kojem je govorio predsjednik te zemlje, Shavkat Mirziyoyev, dok je u nastavku fokus bio na dijalogu sa visokim zvaničnicima EBRD-a na aktuelne teme, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Naime, kako su naveli, Damjanović, zajedno sa saradnicom Katarinom Živković, načelnicom u Direktoratu za državni trezor imao je konstruktivan razgovor sa Charlotte Ruhe, direktorkom EBRD-a za Centralnu i Južnu Evropu i njenim timom na temu konkretnih projekata EBRD-a u Crnoj Gori, između ostalog, i o 200 miliona eura opredijeljenih za oblast energetike, dinamici povlačenja tih sredstava, kao i pripremama za realizaciju pomenutih projekata.

“Akcenat je bio i na ulaganjima i podršci projektima u oblastima željezničke infrastrukture i energetske efikasnosti, odnosno energetske rekonstrukcije u javnim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, kao i na državnom univerzitetu. U otvorenom i partnerskom dijalogu, bilo je riječi i o ostalim konkretnim projektima kojih je više od trideset i čija je realizacija u toku.
Takođe, razgovarano je o nastavku gradnje autoputa u Crnoj Gori i načinima finansiranja preostalih dionica”, istakli su iz resora Damjanovića.

Damjanović imao je i radni ručak sa Rosmarie Schulp, članicom Borda direktora EBRD-a i šeficom Konstituence čiji je Crna Gora član, na kojem su učesnici, predstavnici članica Konstituence, razgovarali o globalnim finansijskim kretanjima i gledištu EBRD-a na ista, kao i o finansijskoj poziciji članova Konstituence.

O gledištima i stavovima Crne Gore, u svijetlu globalnih dešavanja i saradnje sa EBRD-om, kao i o prioritetima te saradnje, Damjanović je detaljno informisao učesnike radnog ručka.

Iz MF-a su saopštili da je ovaj značajni biznis forum okupio više od dvije hiljade učesnika iz 73 zemlje, a nakon 12 godina, opet se održava u Aziji, ovog puta u Samarkandu, drevnom azijskom gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
18.05.2023-15:45 15:45

Ovaj potrcko Damjanovic je “ljudska velicina”da zna koliko “boli obraz”nebi jado izlazio iz kuce pii.