Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Damjanović sa predstavnicima Plantaža: Poreski dug od 11 miliona eura naplatiće se kroz dio imovine-nepokretnosti

Na sastanku jeć kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, dogovoreno da će taj resor i Vlada preduzeti najhitnije aktivnosti u cilju iznalaženja optimalnog zakonskog mehanizma kako bi se omogućilo da kompanija posluje stabilno i izvršava sve svoje obaveze u narednom periodu

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović sa saradnicima razgovarao je sa predsjednikom Odbora direktora kompanije “13. jul Plantaže”, Nebojšom Vuksanovićem, izvršnim direktorom Zoranom Miladinović i finansijskom direktorkom Bojanom Đurišić, o nezavidnoj finansijskoj situaciji tog preduzeća, sa akcentom na rješavanje nagomilanih obaveza po osnovu poreza i doprinosa, odnosno duga koji to preduzeće, u većinskom državnom vlasništvu, ima prema državi.

Na sastanku jeć kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, dogovoreno da će taj resor i Vlada preduzeti najhitnije aktivnosti u cilju iznalaženja optimalnog zakonskog mehanizma kako bi se omogućilo da kompanija posluje stabilno i izvršava sve svoje obaveze u narednom periodu.

“To znači da će se postojeći poreski dug od gotovo 11 miliona eura, shodno zakonu, naplatiti kroz dio imovine-nepokretnosti u vlasništvu “Plantaža”, kako bi se stvorili uslovi da se, daljom optimizacijom poslovanja, omogući stabilizacija i oporavak “Plantaža”. Takođe je konstatovano da je neophodno ubrzati sanaciju višemilionske štete koju su “Plantaže” pretrpjele nakon vremenskih nepogoda kojima su pogođeni hektari i hektari zasada, a sve u skladu sa procedurama koje su predviđene za tu namjenu”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve