Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

CEDIS: Zaključena 83 ugovora vrijedna osam miliona

Od početka godine pokrenuto je 88 tenderskih postupaka sa 149 partija, i zaključena 83 ugovora u vrijednosti od oko osam miliona eura, dok je u toku realizacija 32 postupka, istakao je šef Službe za strateške nabavke Mirko Dedović.

Prema njegovim riječima  istom periodu su obustavljene 34 partije zbog nepristizanja nijedne ponude ili zbog obustavljanja postupka na osnovu rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki, te zbog bitne izmjene tenderske dokumentacije.

„Iz navedenih podataka se može zaključiti da su zaposleni u Službi za strateške nabavke odradili veliki posao, a treba istaći i da je broj žalbi ponuđača manji u odnosu na raniji period, što se, jednim dijelom, može pripisati realizovanju javnih nabavki kroz primjenu okvirnih sporazuma. Tako je u 2017. godini izjavljena 41 žalba, a u ovoj gotovo dvostruko manje – svega 22 – od kojih je deset odbijeno, a još jedna je u postupku rješavanja“, naglasio je Dedović.

Nastavak višemilionskih ulaganja

Dedović je posebno istakao postupak nabavke za potrebe Projekta revitalizacije 10kV i 0,4 kV elektroenergetske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore, procijenjene vrijednosti 22,4 miliona eura, koji je nedavno objavljen i na čijoj realizaciji zaposleni u Službi trenutno intenzivno rade. Uspješno sprovođenje ovog izuzetno značajnog projekta znatno bi doprinijelo pouzdanijem i kvalitetnijem snabdijevanja električnom energijom u Crnoj Gori, pa bi i korisnici bili zadovoljniji što je, u krajnjem, i cilj kompanije.

„U narednom periodu CEDIS će nastaviti sa višemilionskim ulaganjima u razvoj novih i adaptaciju postojećih elektroenergetskih objekata, a Služba za stratešku nabavku će na najbolji način, u skladu sa zakonskom regulativom, doprinijeti realizaciji tih projekata u dijelu sprovođenja postupaka javne nabavke“, poručio je Dedović.

izvor: Dnevne novine

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve