Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bulajić stopirao pojeftinjenje goriva

Predsjedavajući parlamenta Strahinja Bulajić je odbio da sazove sjednicu Skupštine iako je Ustavom propisano da redovno proljećno zasijedanje počinje prvog radnog dana u martu.

Reagujući na podatak da je barel juče na Londonskoj berzi dostigao 130 dolara, ministar finansija Milojko Spajić ponovo je podsjetio da Vlada ne može da ograniči poskupljenje goriva, jer nema zakonski okvir.

“Nadamo se da će parlamentarci iz trećeg puta shvatiti zašto je bitno da se izglasa Zakon o akcizama i time omogući smanjenje do 20 odsto u ovakvim situacijama”, napisao je Spajić na Tviteru.

Parlamentarci su krajem prošle godine odbili da usvoje te izmjene, koje je Vlada ponovo uputila parlamentu prošle sedmice.

Na ovaj poziv Spajića reagovao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, koji je kazao da oni godinu upozoravaju na rast cijena nafte.

“Niko da čuje, danas svi pametni”, naveo je Bojanić na Tviteru.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Boris Mugoša je podsjetio je u skupštinskoj proceduri već mjesec njihov prijedlog izmjene zakona, koji bi omogućio Vladi smanjenje akciza do 25 odsto.

Predsjedavajući parlamenta Strahinja Bulajić je odbio da sazove sjednicu Skupštine iako je Ustavom propisano da redovno proljećno zasijedanje počinje prvog radnog dana u martu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
08.03.2022-09:00 09:00

Lako je njemu da se sokoli kad ga ni jedno poskupljenje goriva ne boli, jer ga vizaju službena kola sa sve pratnjom…

Rovca
08.03.2022-09:23 09:23

Strahinja je vrh čojstva. Da je makar 10 % takih političara u Crnoj Gori narod bi bijo mnogo srečni I mnogo zadovoljni svojom drzavom.