Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojanić: Sekulić će biti u problemu kad nadležni organi budu tražili informacije o izgradnji VE Možura

''Tako da ću iskoristiti priliku da odgovorno obavijestim javnost da sam neposredno prije pomenutog Ministarskog sastanka saznao da je Temoelektrana Pljevlja pred velikim izazovom da već sredinom januara naredne godine prekine rad'', rekao je Bojanić

Bivša ministarka, a sada otvoreni aparatčik DPS-a, Dragica Sekulić, potvrđuje da je bahatost prošle vlasti kombinacija alavosti, neznanja i nepoštovanja gradjana Crne Gore, kazao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

”Naravno da jesam pohvalio zelenu politiku u energetici na Ministarskom sastanku Energetske zajednice EU, i uvijek ću na međunarodnim sastancima istaći činjenicu koja Crnu Goru predstavlja u najboljem svijetlu, bez obzira što to nije baš cijela slika stanja. Pored toga, trudiću se da domaća javnost bude što transparentnije obaviještena o svim relevatnim činjenicama, bile prijatne ili ne za suočiti se sa njima. Tako da ću iskoristiti priliku da odgovorno obavijestim javnost da sam neposredno prije pomenutog Ministarskog sastanka saznao da je Temoelektrana Pljevlja pred velikim izazovom da već sredinom januara naredne godine prekine rad, odnosno dvije godine prije dozvoljenog roka, jer je potrošena predviđena kvota od 20.000 sati rada u režimu sa visokim zagadjenjem sredine”, naveo je Bojanić.

On je podsjetio Sekulić na, kako kaže, katastrofalnu politiku po pitanju malih HE.

”Kao rezultat takvog strateškog bezobrazluka i sumnjivih dodjela koncesija, pored uništenja životnog okruženja mnogih gradjana, nova vlast se suočava sa odštetnim zahtjevima u visini, za sada, od preko 50 miliona eura. Potencijali energetskog sektora Crne Gore su bili stavljeni u službu nametanja obaveze svim građanima Crne Gore da pune džepove pojedincima bliskim bivšoj vlasti”, rekao je Bojanić.

Dodaje i da će Sekulić biti u problemu kad nadležni organi zakucaju na njena vrata tražeći informacije o izgradnji VE Možura.

”Ili kad je zapitaju o konfliktu interesa u slučaju u kojem je sinu partijskog šefa dodijelila koncesije za mHE, tako da joj preporučujem da se ušuška i nastavi da spava. Tako najbolje služi Crnoj Gori. Svako njeno buđenje iz opozicionog sna biće još jedan u nizu dokaza u dokazivanju namjerne zapuštenosti njenog bivšeg resora i besprizorne alavosti prethodne vlasti”, zaključuje Bojanić.

Podsjetimo, Dragica Sekulić ranije je kazala da je Bojanić demantovao sam sebe i izjavio: ‘’su ostvareni značajni rezultati na putu zelene energetske tranzicije’’.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
progress
19.12.2020-20:39 20:39

Što je ovo narodu što je naučio da laže… Jednu priču Evropi jednu kući, izgleda ova corona ne donosi samo povišenu temperaturu i izostanak čula mirisa već i eroziju morala… Izgleda cijelu vladu zahvatio sindrom pinokija, sve lažov do lažova i još se diče stim.

gagi
20.12.2020-09:11 09:11

A “dobri i posteni”Mladen Bojanic broker-prevarant,spijun i olos,a Bogami kuca mu ga daje,samo do kada.