Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojanić: Od sjutra proces osnivanja avio-kompanije, tražimo pomoć EK

Dodao je da se nada da će napraviti avio-kompaniju na ponos svih ''a ne da strahujemo da li će nam zaplijeniti avione kada sletimo negdje, kao dosad''

Vlada će od sjutra početi proces osnivanja nove avio-kompanije, poručio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić navodeći da će se truditi da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 ili 60 dana.

“Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan da nam treba nova kompanija. Crna Gora je tursitička zemlja i moramo da imamo nacionalnu avio-kompaniju. Koliko sjutra krećemo sa osnivanjem nove avio-kompanije”, rekao je on.

Kako je dodao, trebaće šest do devet mjeseci da se sve završi, a računa da ćemo to i ranije uraditi.

“Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo I da određen dio osoblja preuzmemo u novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske avio-kompanije”, kazao je Bojanić u emisiji “Reflektor” na TV Vijesti.

Dodao je da se nada da će napraviti avio-kompaniju na ponos svih “a ne da strahujemo da li će nam zaplijeniti avione kada sletimo negdje, kao dosad”.

Bojanić je naveo da će pokušati da održe dio linija MA.

“Ako uspijemo sa EK da odgodimo neka plaćanja i da dokupimo dio opreme, što bi moglo da pomogne da MA nastavi da radi još mjesec-dva”, dodaje.

Upitan da li traže finansijsku pomoć od EK da bi se održavale najfrekventniji letovi, Bojanić je kazao da će pokušati osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije, kupe dio opreme MA.

“Sve je to na ivici poštovanja Zakona o zaštitti konkurencije ali ne radimo to na svoju ruku i pazimo se da sve bude u skladu sa propisima”, naveo je Bojanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
29.12.2020-23:31 23:31

Eto radna mjesta za partijske uhljebe…Marinu Jočić za predśednicu upravnog odbora ili Jovana Vulurovića A za direktora Onoga Marka Milačića ili Maxima iz one radničke partije, vala su zaslužili po jedno direktorsko mjesto…