Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Bivši radnici MA: Odlazeća Vlada i dalje nijema prema našim zahtjevima, ne preostaje nam ništa već da čekamo vanredne izbore

Ističu da su sa Privrednim sudom i novim stečajnim upravnikom ostvarili korektnu saradnju, dok sa druge strane ''odlazeća Vlada Crne Gore je i dalje nijema prema našim opravdanim zahtjevima''

Odlazeća Vlada Crne Gore je i dalje nijema prema našim opravdanim zahtjevima, soapštili su bivši radnici Montenegro Airlines-a. Poručuju da, s obzirom da odlazeća Vlada CG “ima prečih poslova”,  ne preostaje im ništa drugo već da sačekaju “vanredne izbore i sa nekom novom Vladom koja će imati više razumijevanja prema potrebama vazduhoplovstva” uspostave dijalog.

“Želimo da napomenemo da smo se sastali sa novim stečajnim upravnikom Milanom Radulovićem, kojom prilikom smo ga usmeno informisali o ranijim preduzetim aktivnostima u stečajnom postupku, a zatim smo se i pisanim putem obratili Privrednom sudu Crne Gore i stečajnom sudiji gospodinu Ivanu Kovačeviću. U pismu smo iskazali interesovanje za očuvanje cjelokupnih resursa i imovine MA kao i organizacijama za održavanje i „ground handling“, usluge špedicije i dr., koje je MA obnovio i podigao u stečajnom postupku. Isto tako, pokazali smo zainteresovanost vezano za tužbu MA prema Državi kojim se potražuje iznos veći od 100 miliona eura, kao i eventualnu prodaju MA u stečaju kao pravnog lica, na čemu smo radili u proteklom periodu”, ukazali su bivši radnici MA.

Ističu da su sa Privrednim sudom i novim stečajnim upravnikom ostvarili korektnu saradnju, dok sa druge strane “odlazeća Vlada Crne Gore je i dalje nijema prema našim opravdanim zahtjevima”.

Podsjećaju da su cijelo vrijeme pored, kako su kazali, njihovih potraživanja “nudili i rješenja kao i resurse za korišćenje novoj aviokompaniji To Montenegro”.

“Iz medija saznajemo da odlazeća Vlada CG ima prečih poslova, bavi se švercom cigareta, korišćenjem kozmetičkih salona, imenovanjima i razrješenjima, tako da nama ne preostaje ništa drugo već da sačekamo vanredne izbore koji su već izvjesni i sa nekom novom Vladom koja će imati više razumijevanja prema potrebama vazduhoplovstva kao i empatije prema bivšim radnicima, da uspostavimo dijalog”, naglasili su u saopštenju.

Naglasili su da nikada neće zaboraviti Milojka Spajića koji ih je, kažu, “izbacio na ulicu u sred pandemije”.

“Kada smo već kod izbora primjećujemo da mnogi pojedinci, međunarodne organizacije i koledži, vjerske zajednice daju podršku favorizovanim listama tako da i mi osjećamo potrebu da iskažemo svoj stav o tome. Neko je rekao: „Nikada neću zaboraviti svije osobe u životu, onoga koji mi je pružio ruku kada mi je bila potrebna pomoć kao ni onoga koji mi je okrenuo leđa.” Tako ni bivši radnici MA i naše porodice neće zaboraviti one koji su nas izbacili na ulicu u sred pandemije, Milojka Spajića koji nas je nazvao bezvrijednim radnicima kao ni sve one političke partije koje su bile u vlasti a nijesu ni pokušali da riješe naš problem”, naveli su u saopštenju.

Prema njhovim riječima, bilo je i onih koji su im davali moralnu podršku i taj gest, poručuju, cijene i pamte.

“Ali je pored moralne podrške i razumijevanja za stanje u kojem smo se nepravedno našli jedino dr Ivan Vuković konkretno reagovao, uplatio jednokratnu finansijsku pomoć bivšim radnicima i nebrojeno puta pomenuo naš status”, zaključuju bivši radnici MA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve