Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

BEZ REAKCIJE NADLEŽNIH ORGANA: Na Bjelasici može nelegalno uz pomoć URA i Vijesti

I dok se nelegalni objekti na Bjelasici samo nižu, nadležni organi ćute. Ili, što bi rekao rukovodilac Skijališta 1600 Bojan Haso Medenica ''o tome ćemo drugi put'', kao odgovor na pitanje dopisnice tabloida Vijesti. I tu se stavlja tačka na slučaj.

Nelegalni objekti na Bjelasici samo niču, a jedna od njih je i koliba čiju fotografiju su Portalu Aktuelno poslali čitaoci, tvrdeći da pripada Miju Vlahoviću, zvanom Struja, inače suprugu Milene Vlahović, predsjednice Odbora direktora Skijališta Crne Gore, kadru URA.

Vlahovićeva, kako sada stvari stoje, ima ambicije da po Bjelasici gradi i pregrađuje mimo važećih planskih dokumenata, a priča se da hoće da postavi akumulaciono jezerce tačno ispod parcele i kolibe, da bi ljeti imali kafe bar i plažu na jezeru.

Očigledno je da ima podršku na „visokim“ položajima, jer ne reaguje nijedan državni organ u čijoj nadležnosti je nelegalna gradnja. Kao što odavno ne reaguju na ilegalni objekat na Bjelasici, u vlasništvu Ivana Begovića, koji nije srušen, kako tvrde u Kolašinu, zahvaljujući intervenciji tadašnjeg predsjednika Opštine, a sadašnjeg ministra Vladimira Martinovića. I ne samo da mu nije srušio objekat na Bjelasici, nego je i njegovoj supruzi omogućeno da napravi, odnosno postavi, još jedan, u centru Kolašina, čuvenu Palačinkarnicu, u kojoj je partner funkcioner Demokrata i odbornik u kolašinskom parlamentu Vladan Rakočević.

Vladan Rakočević funkcioner i odbornik Demokrata u Kolašinu: Ilegalna palačinkarnica može da krade opštinsku struju ako si dobar sa Vladimirom Balvanom Martinovićem

Napravljena mimo plana privremenih objekata, na parking mjestu koje zauzima, posluje nelegalno jer niko nije prijavljen. Ne izdaju se fiskalni računi, a objekat je nelegalno priključen na elektro ormar Opštine, što je ne samo krađa struje, već je i potpuno nebezbjedno za prolaznike. Naime, visokonaponski kabal je samo provučen kroz crijevo od fontane  preko trga do objekta, tako da je prepreka prolaznicima, a postoji opasnost i da se prekine i da dođe do havarije. Takođe nije poznato ni koliko je kilovati struje pokradeno od građana Kolašina jer kućica ima grijanje, mikrotalasne ploče i druge uređanje za koje troši opštinsku struju.

I dok se nelegalni objekti na Bjelasici samo nižu, nadležni organi ćute. Ili, što bi rekao rukovodilac Skijališta 1600 Bojan Haso Medenica ”o tome ćemo drugi put”, kao odgovor na pitanje dopisnice tabloida Vijesti. I tu se stavlja tačka na slučaj.

Vikendica Mija Vlahovića, zvanog Struja, za koju kažu da je nelegalno izgrađena: Što bi rekao Bojan Haso Medenica „o tome ćemo drugi put“

„Drugi put“ je očigledno sinonim za nikad. Jer Medenica i sam podržava nelegalnu gradnju, čak je i najavljuje. Tako je izjavio da država treba da finansira topove za osnježavanje, što samo po sebi nije loše, ali kad se zna da je u planskim dokumentima precizirano šta i kako treba da se radi, onda je potpuno jasno da je riječ o neplanskoj intervenciji u važeća dokumenta. I u slučaju „osnježavanja“ koje planira Haso Medenica, Vijesti nijesu pitale kako je moguće da on, ili bilo kod drugi, „crta“ mimo onoga što je predviđeno najboljim planskim dokumentom? Jer, da podsjetimo, idejno rješenje za projekat vodosnabdijevanja je finansirao Ski rizort Kolašin 1450, za dovođenje vode na skijalište, dok je projekat osnježavanja 12 kilometara staza uradio Dopelmayer, a platila država. Taj projekat je u skladu sa prostornim planom i na osnovu urbanističko-tehničkih uslova iz plana. Dopelmayer je, na osnovu tendera za isporuku i ugradnju šestosjeda K8 imao obavezu izgradnje 12 kilometara staza i izradu projekta za njihovo osnježavanje. Sada se čeka vodovod, i tehnologija za osnježavanje…

I ne samo da Martinović u vrijeme dok je bio predsjednik Opštine, nije srušio ilegalni objekat Ivana Begovića na Bjelasici, nego je i njegovoj supruzi omogućeno da napravi, odnosno postavi, još jedan, u centru Kolašina, čuvenu Palačinkarnicu, u kojoj je partner funkcioner Demokrata i odbornik u kolašinskom parlamentu Vladan Rakočević

Medenica, kako tvrde u Skijalištima Crne Gore, sve to radi ne zbog turizma, već zbog svoje šefice, predsjednice Odbora direktora u Skijalištima Crne Gore, Milene Vlahović. Vlahovićeva, kako tvrdi izvor u Skijalištima, predlaže da njen suprug, Mijo poznatiji pod nadimkom Struja, „donira“ projekat nelegalno, suprotno najvećem planskom aktu, prostornom planu, bez dozvola i planske dokumentacije.

A poznato je da ko projektuje, taj određuje tehnologiju opreme i proizvođača, pa se pretpostavlja da bi Mijo Struja tako dobio mogućnost da se ugradi preko nabavke opreme.

Dopisnica Vijesti Dragana Šćepanović: ”O tome ćemo drugi put”

Planska dokumenta i zakoni očigledno mnogo ne opretećuju predsjednicu Odbora direktora Milenu Vlahović, inače kadra URA. Portal Aktuelno je detaljno pisao kako je Vlahovićeva na mjesto predsjednice Odbora direktora Skijališta Crne Gore došla nizom političkih i ineteresnih igara Demokrata i URA u Skijalištima Crne Gore, iako je ta funkcija po partijskoj preraspodjeli trebalo da pripadne Socijalističkoj narodnoj partiji. Vlahovićeva dolazi na čelnu funkciju u Odboru direktora ovog preduzeća u periodu kad treba da se donese odluka o jedinstvenom ski pasu za sve staze u Kolašinu, što je Vlahovićeva minirala, uz pomoć starih “eksperata” u prvom redu Predraga Milanovića. Hoće li Vlahovićeva i kompanija odgovarati za propalu sezonu i loše poslovanje Skijališta Crne Gore, ili će i ovog puta, kao u aferi sa filijalom Atlas banke u Kolašinu gdje je zauzimala upravljačku funkciju kada je na stotine građana prevareno lažnim kreditima, naći žrtveno jagnje?

L.P.Đ.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
13.02.2024-11:29 11:29

A uljepsaste mi dan,e cus Vladimir BALVAN Martinovic,Dakle BALVAN(pretezno je bukova suma)dje lopinger Martinovic krao,tako iz “divljine”BUKVU?BALVAN poneste u “pitominu”Budva ona je isto BUKVA/BALVAN i Martinovic identicno.Sto se tice Radodajke Dragancice moze slobodno “pod crveno svijetlo”u javnu kucu,a i nije za bolje.Vele Kolasinci “samo ko nece”.

Милан
14.02.2024-09:58 09:58

Исто као браћа у Србији…. Овде је започела најстрашнија дивља градња, буквално свуда, препрека нема, никакав национални парк, никаква природна целина, никакав урбанистички план…. Дивља градња не само што није недозвољена, него је веома пожељна!