Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Aerodromi: Ryanair i Wizzair nas nijesu zvanično obavijestili da ukidaju letove iz Podgorice

''Iako zvanično obavještenje nije dostavljeno, postoje najave da pomenute rute neće održati cjelogodišnjost, ali i da se može računati na otvaranje novih'', kazali su oni

Kompanije Ryanair i Wizzair nijesu zvanično obavijestile Aerodrome Crne Gore da od kraja oktobra ukidaju letove ka Barseloni, Zagrebu, Rimu i Beču, kazali su iz ACG za CdM.

“U komunikaciji sa aviokompanijama, Aerodromi Crne Gore redovno ažuriraju informacije o statusu postojećih i potencijalnih ruta. Iako zvanično obavještenje nije dostavljeno, postoje najave da pomenute rute neće održati cjelogodišnjost, ali i da se može računati na otvaranje novih”, kazali su oni.

Kako dodaju, Aerodromi Crne Gore nastavljaju da, u mjeri svojih mogućnosti, traže prostor za snaženje postojećih i razvoj novih ruta, uz poziv svim zainteresovanim stranama, a prije svega turističkoj privredi i relevantnim državnim organima, da aktivno razmotre sve mjere podsticanja cjelogodišnjeg aviosaobraćaja.

“LCC (low cost carier) kompanije posluju po biznis modelu koji se ogleda u relativno čestim korekcijama koje se odnose na frekvencije i rute, pa čak i promjenama vezanim za baze”, poručuju iz Aerodroma Crne Gore.

Napominjemo, ove dvije niskobudžetske avio kompanije od kraja oktobra obustavljaju konrkcije Podgorice sa četiri evropske metropole.

Treba istaći da je ova informacija izazvala ogromno interesovanje javnosti jer Podgorica na ovaj način ostaje uskraćena za avio linije koje su našu državu povezivale sa nekim od najznačajnijih centara Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve