Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Aerodromi i Opština Zeta: Radiće se na autobuskom povezivanju sa svim gradovima Crne Gore

''Uz te linije, povezaćemo aerodrom sa međumjesnim saobraćajem, pa samim tim i sa ostatkom Crne Gore, a prvenstveno Podgoricom'', izjavio je nakon sastanka na aerodromu, sekretar za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Opštine Zeta, Milan Stanović

Čelnici Aerodroma Crne Gore i Opštine Zeta dogovorili su da će u narednom periodu zajedničkim snagama intezivno raditi na uvođenju linijskog prevoza između aerodroma u Zeti sa Glavnim gradom ali i sa ostalim gradovima u Crnoj Gori, navodi se u zajedničkom saopštenju ACG i Opštine Zeta.

“Plan je da Opština Zeta u perspektivi uvede gradske linije do aerodroma, nadamo se već tokom septembra. Uz te linije, povezaćemo aerodrom sa međumjesnim saobraćajem, pa samim tim i sa ostatkom Crne Gore, a prvenstveno Podgoricom”, izjavio je nakon sastanka na aerodromu, sekretar za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Opštine Zeta, Milan Stanović.

On je dodao da će se raditi i na rješavanju nelegalnog parkiranja ispred aerodroma, taksi prevoza i svih ostalih problema koji opterećuju poslovanje kompanije.

Uz to, na sastanku kom je prisustvovao predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović, sekretar za finansije i budžet Opštine Zeta, Bojan Popović, predsjednik Odbora direktora ACG, Eldin Dobardžić, zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović i član OD, Slavko Vukčević dogovoreno je i da se plaćanje prireza ubuduće usmjeri na budžet Opštine Zeta.

Predsjednik Odbora direktora ACG zahvalio je čelnicima Opštine Zeta na razumijevanju da se zajedničkim naporima počnu rješavati dugogodišnji problemi.

“Shodno današnjem dogovoru, očekujem da će se u relativno kratkom roku steći zakonski uslovi da se Aerodrom Podgorica sa Opštinom Zeta poveže sa Glavnim gradom na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Dobardžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Golub
19.07.2023-18:42 18:42

Izvaredna ideja.Samo nemojte zaboravit’ Berane da povežete.Ovo iz razloga što će tolika gužva bit’ kad startuje aerodrom Berane da će viškovi morat da se prebačuju do Podgorice.