Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Aerodromi CG na kraju godine očekuju profit od dva miliona eura

Aerodromi CG obiležili Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

Kompanija Aerodromi Crne Gore trebala bi ovu poslovnu godinu da završi sa profitom od dva miliona eura, saopštio je danas član Odbora direktora Aerodroma CG Eldin Dobardžić na pres koferenciji povodom Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva. On je naveo da je ta kompanija treći kvartal završila u plusu od 5,3 miliona eura, na kraju oktobra dobit je bila 5,7 miliona, a krajem novembra 4,9 miliona.

”Obzirom na to da se na kraju godine vrši povraćaj aviokompanijama na osnovu podsticajne šeme, očekujemo da će ti povraćaji biti na nivo između 1,5 miliona i dva miliona eura. Kad umanjimo i prihode koje očekujemo u decembru koji su negdje oko milion eura, uz naše redovne troškove, očekujemo da ćemo poslovnu godinu završiti sa dobiti od oko dva miliona eura. Ukoliko se ne pojavi neki eventualni dug iz nekih prethodnih perioda, pa se ta dobit može i smanjiti”, kazao je Dobardžić odgovarajući na pitanje Pobjede sa kakvim će poslovnim rezultatom Aerodromi CG završiti ovu godinu.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma CG Nebojša Đoković podsjetio je da se kompanija danas suočava sa brojnim izazovima i da je prošla godina bila posebno teška za Aerodrome CG zbog pandemije korona virusa.

Đoković

”Ove godine smo dostigli 50 odsto letova iz rekordne 2019. godine, ostvarili oko 45 odsto prihoda, doveli nekoliko velikih aviokompanija u Crnu Goru”, rekao je Đoković.

On je dodao da su za narednu godinu postavili brojne ciljeve.

”Na prvom mjestu želimo da održimo visoke vazduhoplovne standarde i da budemo ona lijepa komforna i na prvom mjestu sigurna luka za sve vazduhoplove i putnike. Cilj nam je da dobijemo sertifikat za naš aerodrom u Podgorici i da da za tivatski aerodrom to uradimo u što skorijem roku, da 24 sata možemo da vršimo prihvat i otpremu vazduhoplova i putnika, da našim radom i poslovnom politikom podignemo ljestvicu za sve druge biznise u Crnoj Gori”, kazao je Đoković.

On je istakao da im je ipak prva obaveza sigurnost i bezbjednost.

”I tu ćemo uraditi sve da naši zaposleni budu uvijek u prilici da se usavršavaju, napreduju i imaju svu potrebnubtehnološku podršku u svom odgovornom poslu”, saopštio je Đoković.

On je podsjetio da se počeci crnogorskog vazduhoplovstva vežu za 5. septembar 1913. godine, kada je na Cetinju sletio Italijan slovenačkog porijekla Đovani Đani Vidmer svojim avionom tipa ,,blerio XI“.

”Od tada do danas civilno vazduhoplovstvo se kod nas razvijalo usvajanjem najviših svjetskih standarda. Naša država se danas u oblasti civilnog vazduhoplovstva nalazi među uspješnijim zemljama u Evropi”, rekao je Đoković.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Janderoski naveo je da on upravo na krilima civilnog vazduhoplovstva , sa svojim saradnicima radi na ,,ostvarenju snova“ – da crnogorski aerodromi u što kraćem roku ispune sve standarde, a da Crna Gora po prvi put bude domaćin Aviation-Eventa, vodeće platforme za konferencije u vazduhoplovstvu, koja, kako je kazao, vazduhoplovnim profesionalcima, stručnjacima i donosiocima odluka iz vazduhoplovne industrije pruža na jednom mjestu pristup svim aspektima industrije.

Janderoski

”Da bi crnogorski aerodromi dobili organizaciju tog prestižnog događaja, menadžement Aerodroma CG skupa sa Odborom direktora, vrijedno radi na trasiranju puta do Aviation-Eventa. Čvrsto sam ubijeđen da ćemo vas uskoro obradovati vijestima o realizaciji tog i mnogih drugih značajnih projekata”, poručio je Janderoski.

Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva ustanovila je Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva (ICAO).

Obilježavanjae 7. decembra kao Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva usvojeno je 1994. godine u sklopu jubileja 50 godina od potpisivanja konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu, poznate kao Čikaška konvencija, koja je dala osnovu modernom aviosabraćaju,ovakovom kakvog ga poznajemo danas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve