Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović sa predsjednikom grupe 4iG: Regulisani odnosi kojim su za Crnu Goru sačuvane desetine miliona eura

Oni su, kako je saopšteno iz Vlade, potpisali danas Memorandum o razumijevanju i dogovorili okončanje međusobnih sudskih postupaka i sporova naslijeđenih akvizicijom društva ONE Crna Gora, provajdera mobilnih usluga

Potpisivanjem Memoranduma sa grupom 4iG regulisani su odnosi kojim su za Crnu Goru sačuvane desetine miliona eura, kazao je odlazeći premijer Dritan Abazović tokom današnjeg susreta sa predsjednikom 4iG Grupe Gellértom Jaszaijem.

Oni su, kako je saopšteno iz Vlade, potpisali danas Memorandum o razumijevanju i dogovorili okončanje međusobnih sudskih postupaka i sporova naslijeđenih akvizicijom društva ONE Crna Gora, provajdera mobilnih usluga.

„Iako je sporazum potpisan na obostrano zadovoljstvo ovo je situacija u kojoj je Crna Gora ostvarila veći benefit, dok su istovremeno stvoreni uslovi koji će učiniti da građani dobiju kvalitet usluge kao u Evropskoj uniji. Potpisivanjem Memoranduma sa grupom 4iG regulisani su odnosi kojim su za Crnu Goru sačuvane destine miliona eura”, kazao je Abazović.

On je istakao da prisutnost ove renomirane kompanije u regionu i državi znači nove tehnologije, viši stepen sajber bezbjednosti i digitalizaciju javne uprave te izrazio očekivanje da je ovo samo prvi u nizu sporazuma koji će biti potpisan sa kompanijom kakva je 4iG.

„Memorandum o razumijevanju koji smo upravo potpisali predstavlja prvi korak dugoročne saradnje koja može osigurati aktivnu ulogu u digitalnom razvoju Crne Gore i posljedično povećanje ekonomske i društvene konkurentnosti“, rekao je Gellért Jászai, predsjednik 4iG Grupe, nakon ceremonije potpisivanja.

„Naše kompetencije i iskustvo stečeno u ICT sektoru daju nam mogućnost da na više nivoa podržimo ubrzanje digitalizacije u Crnoj Gori, od IT rješenja za javne usluge do telekomunikacionih usluga za stanovništvo i poslovne korisnike“, zaključio je on.

Iz Vlade navode da Memorandum o razumijevanju naglašava važnost telekomunikacija, a posebno sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u društvenom i ekonomskom razvoju Crne Gore, kao i značajan potencijal digitalizacije i ekonomije zasnovane na tehnologiji u svrhu unapređenja održivog ekonomskog rasta.

Saradnjom bi takođe mogli biti obuhvaćeni razvoj infrastrukture i široko distribuiranje inovativnih rješenja, konstatovano je tokom susreta.

“Kako bi se postigli ciljevi postavljeni u „Strategiji digitalne transformacije Crne Gore 2022-2026“, saradnjom se može doći do rješenja u sektorima privrede, telekomunikacija i digitalizacije”, poručuju iz Vlade

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve