Twitter ulaže dodatne napore u detektovanju i filtriranju nepoznatih direktnih poruka. Društvena mreža je objavila da testira filter za poruke koje imaju uvredljiv sadržaj. Poruke, koje imaju potencijalno uvredljiv sadržaj će se skladištiti u folderu “additional messages”, a korisnici mogu izabrati da ovakve poruke vide zasebno.

Foto: Twitter

Popularni sajt za mikroblogovanje je tokom ove godine načinio dosta napora da iskoristi tehnologiju kako bi označio napadne i uvredljive tvitove, bez potrebe ljudske intervencije. Iako ovakva politika sa asistiranim algoritmima funkcioniše, često se dešava da budu obilježeni lažni pozitivni rezultati, te da se propuštaju problematični tvitovi. Tvitter je takođe testirao funkciju “sakrivanja odgovora” i olakšao prijavu uvredljivih tvitova.

U najnovijem filteru sadržaja, prvih nekoliko redova sumnjivih poruka biće skriveno i zamijenjeno linijom: “Ova poruka je sakrivena jer može sadržati uvredljiv sadržaj”. Korisnik potom može da odabere ili da pregleda ili da izbriše poruku.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve