Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Spotify testira audio prevode podcasta putem vještačke inteligencije

Spotify je posljednjih nekoliko godina agresivno trošio novac na podcaste, nadajući se da će viši nivoi angažmana koje nudi format dovesti više oglašivača

Streaming platforma Spotify testira funkciju prevoda podcasta poput onih od Daxa Sheparda i Lexa Fridmana na druge jezike, a koju će pokretati vještačka inteligencija, navodi se u saopštenju iz ove kompanije.

Ova funkcija označava najnoviji pokušaj švedske streaming kompanije da kapitalizuje generativnu vještačku inteligenciju, tehnologiju koja je osvojila svijet nakon uspona ChatGPT-a. Cilj Spotifya je da privuči nove korisnike i povećti prihode.

Sami prevodi koje će raditi vještačka inteligencija oponašali bi stil i dikciju govornika i bile bi prirodnije od tradicionalne audio sinhronizacije, navodi Spotify.

Kompanija je takođe radila sa drugim podkasterima, uključujući Moniku Padman, Bila Simmonsa i Stivena Bartleta za ovu funkciju.

Glasovni prevodi će biti dostupni na španskom, francuskom i njemačkom jeziku za odabrani broj kataloških epizoda i budućih izdanja, rekao je Spotify, što bi moglo proširiti publiku tih emisija.

Spotify je posljednjih nekoliko godina agresivno trošio novac na podcaste, nadajući se da će viši nivoi angažmana koje nudi format dovesti više oglašivača.

Ali to je dovelo do povećanja operativnih rashoda kompanije koji su porasli dvostruko brže od rasta prihoda prošle godine. Osim toga, preduzeća su takođe smanjila potrošnju na oglase zbog rastućih kamatnih stopa i visoke inflacije.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve