Spotify lansira novu aplikaciju pod imenom Spotify Kids, a zamišljena je kao siguran prostor u okviru kojeg djeca mogu da istražuju i zavole muziku.

Spotify

Aplikacija je sa radom krenula 30. oktobra na području Irske, i uključuje oko šest hiljada naslova, od kojih je svaki pažljivo provjeren, kako bi se utvrdilo da li odgovara dječijim potrebama. Kada su mlađa djeca u pitanju aplikacija je ograničena na Disney naslove, pjesme o dinosaurusima i priče za djecu, dok starija djeca dobijaju i pop hitove izvođača kao što su Taylor Swift, Ariana Grande i Bruno Mars. Numere se, naravno, prije svega proveravaju po pitanju jezika i riječi koje ne odgovaraju dječijim ušima, a diskvalifikovani su i sadržaji koji pjevaju o oružju i nasilju. Izbor pjesama zavisi i od regiona u kojem se korisnik nalazi, budući da se liste kreiraju i na osnovu onoga što je popularno u određenoj oblasti.

Aplikacija traži pretplatu na Spotify Premium Family paket, koji košta 14,99 dolara mjesečno, te Spotify Kids nema reklame, što je opcija koja je dostupna samo korisnicima koji plaćaju. Pretpostavlja se da će svi roditelji koji već imaju Spotify nalog preuzimati i Kids aplikaciju, a kako bi svojoj djeci obezbjedili bezbjedno okruženje za muzički razvitak, pa kompanija očekuje uspjeh kada je novi dječiji proizvod u pitanju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve