Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Spotify: AI plejliste postale stvarnost

Korisnicima se poručuje da će svoje ideje moći da pretvaraju u muzičke liste, a polje za unos opisa stvarno podsjeća na ChatGPT. Tu su i preporuke za pisanje uputstava, pa korisnici mogu da generišu liste za bolju koncentraciju, ljepše raspoloženje, a mogu da istražuju i različite muzičke žanrove

Spotify je u decembru 2023. godine objavio da stižu nove AI opcije – plejliste koje AI generiše na osnovu tekstualnih uputstava. Neki je već zovu „Spotify ChatGPT”. Četiri mjeseca kasnije korisnici su konačno dobili alatku koja pravi liste na osnovu tekstualnih opisa.

AI se sve više miješa muziku, pa plejliste koje se generišu na osnovu tekstualnih opisa nisu nikoga iznenadile. Korisnicima se poručuje da će svoje ideje moći da pretvaraju u muzičke liste, a polje za unos opisa stvarno podsjeća na ChatGPT. Tu su i preporuke za pisanje uputstava, pa korisnici mogu da generišu liste za bolju koncentraciju, ljepše raspoloženje, a mogu da istražuju i različite muzičke žanrove.

AI Playlist beta opcija je stigla samo na Android i iOS aplikacije premijum korisnika, a nalazi se u sekciji Your Library i može da se vidi kada se klikne na znak plus u gornjem desnom uglu. Stručnjaci su još krajem 2023. istakli da bi nova AI funkcija mogla da posluži kao mamac za pretplatnike, ali i kao razlog za skuplje pakete. Tu su i druge slične funkcije – AI DJ se na platformi pojavio početkom prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve