Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

Nova funkcija u Chrome Canary web pregledaču vam omogućava da ručno dodate lozinke

Iako je moguće uređivati ručno sačuvane lozinke poput automatski sačuvanih, nažalost još uvijek nije moguće uređivati veb adresu

Čini se da Google eksperimentiše sa proširenjem menadžera lozinki u Chrome-u kako bi vam omogućio da ručno dodajete lozinke, što bi riješilo problem jer trenutno morate da posetite svaki novi sajt koji želite da sačuvate i da vam bude zatraženo da sačuvate novu lozinku, ili biste morali da (ponovno) uvezete cijelu bazu podataka lozinki iz drugog pretraživača, što dodaje gomilu beskorisnog ili zastarjelog smeća u sačuvane lozinke vašeg pretraživača.

Ovu funkciju je uočena u najnovijem Chrome Canary 98.0.4725.0 u novoj zakrpi koja je postavljena na Chromium Gerrit, a u budućoj verziji Chrome-a ili Edge-a bi moglo biti moguće i da se boja teme preuzme iz Windowsa, ne samo u adresnoj traci, što je već moguće u Windows 10 i Windows 11, već i u elementima kao što su tekstualna polja i dugme elemenata.

Dalje, funkcija ručne lozinke je zapravo već dostupna u Chrome Canary i može se omogućiti na sledeći način:

Unesite chrome://flags u traku za adresu i pritisnite Enter
U polje Search flags otkucajte Dodaj lozinke
Uključite oznaku #add-passvords-in-settings sa Podrazumevano na Omogućeno

Nakon ponovnog pokretanja Chrome-a ćete sada imati dugme „Dodaj“ odmah pored izvoza lozinki u padajućem meniju.

Kada pritisnete Dodaj, možete da dodate lozinke svom sadržaju, baš kao što biste to učinili sa bilo kojim drugim podacima za automatsko popunjavanje poput sačuvanih adresa. Iako je moguće uređivati ručno sačuvane lozinke poput automatski sačuvanih, nažalost još uvijek nije moguće uređivati veb adresu.

Međutim, pošto je ova funkcija sada deo Canary kanala, biće potrebno neko vrijeme prije nego što stigne do stabilne verzije; Google Chrome verzija 98 je zakazana za februar, tako da ako sve prođe kako treba, ova opcija bi svim korisnicima trebala stići negdje u prvom kvartalu sljedeće godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve