Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Instagram testira opciju gašenja notifikacije o primljenoj poruci

WhatsApp, aplikacija za dopisivanje koja je takođe u vlasništvu Mete, već ima sličnu funkciju koja omogućava korisnicima da izaberu da li drugi mogu vidjeti da li je poruka pročitana ili ne

Instagram radi na novoj funkciji koja će omogućiti korisnicima da isključe potvrdu (notifikaciju) o pročitanoj poruci u inboxu. Društvena mreža u vlasništvu kompanije Meta nije saopštila kada će funkcija biti dostupna korisnicima.

WhatsApp, aplikacija za dopisivanje koja je takođe u vlasništvu Mete, već ima sličnu funkciju koja omogućava korisnicima da izaberu da li drugi mogu vidjeti da li je poruka pročitana ili ne.

Metina aplikacija Facebook Messenger nema tu opciju.

Prvi čovjek Instagrama, Adam Mosseri, nije potvrdio datum dolaska funkcije niti okvirni rok kada se može očekivati, međutim, kada bude dostupna, korisnici će je pronaći u tabu podešavanja privatnosti. Aktuelni izbornik aplikacije se razlikuje od onog na Mosserijevom screenshotu, što znači da se možda može očekivati i redizajn menija.

Instagram je ranije saopštio da radi na novoj funkciji koja će omogućiti korisnicima da dodaju medije postojećem carouselu fotografija nakon što dobiju poziv prijatelja. Za to će biti potrebno odobrenje prvobitnog objavljivača za sve dodatne fotografije i klipove. Očekuje se da će ova funkcija poboljšati kolaborativno dijeljenje na platformi.

Također, povećaće se mogućnosti prilagođavanja feeda jer kompanija testira funkciju koja će omogućiti korisnicima da odaberu šta žele vidjeti na svom feedu. Biće im ponuđene tri opcije, a to su Following, Favourites i Meta Verified.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve