Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Instagram će blurovati golotinju u cilju zaštite od seksualne eksploatacije tinejdžera

Instagram i druge kompanije društvenih medija suočavaju se sa sve većim kritikama jer ne čine dovoljno da zaštite mlade ljude

Instagram je 11. aprila saopštio da primjenjuje nove alate za zaštitu mladih i borbu protiv seksualnog iznuđivanja, uključujući funkciju koja će automatski zamagliti golotinju u direktnim porukama (DM), prenijela je agencija Asošijeted Pres (AP).

Platforma društvenih medija navela je u blog postu u četvrtak da testira funkcije kao dio svoje kampanje za borbu protiv seksualnih prevara i drugih oblika “zloupotrebe fotografija”, kao i da kriminalcima oteža kontakt sa tinejdžerima.

Seksualno iznuđivanje uključuje ubjeđivanje osobe da pošalje eksplicitne fotografije na mreži, a zatim prijetnju da će slike učiniti javnim osim ako žrtva ne plati novac ili se upusti u seksualne usluge.

A screenshot of Instagram’s incoming nudity protection feature blurring a nude image in messages.

Nedavni visokoprofilni slučajevi odnose se na dva brata iz Nigerije koji su se izjasnili krivim za seksualno iznuđivanje tinejdžera i mladića u američkoj saveznoj državi Mičigen (Michigan), uključujući jednog koji je sebi oduzeo život, i zamjenika šerifa u saveznoj državi Virdžiniji (Virginia) koji je seksualno iznuđivao i kidnapovao 15-godišnju djevojčicu.

Instagram i druge kompanije društvenih medija suočavaju se sa sve većim kritikama jer ne čine dovoljno da zaštite mlade ljude, prenosi AP.

Mark Zakerberg (Zuckerberg), izvršni direktor vlasnika kompanije Instagram Meta Platforms, izvinio se roditeljima žrtava takvog zlostavljanja tokom saslušanja u Senatu Sjedinjenih Američkih Država ranije ove godine.

Meta takođe posjeduje Facebook i WhatsApp, ali funkcija blurovanja golotinje neće biti dodata porukama koje se šalju na tim platformama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve