Putovanje je mnogo više od rezervacije karte i hotelske sobe, pa Google u skladu sa tim unapređuje funkcije kako bi išao u korak sa potrebama putnika.

Foto: Google

Tako će korisnici od sada dobijati i informacije o tome kada je najbolje otputovati u neku oblast, a na osnovu iskustava drugih putnika, te informacija o cijenama i vremenskim uslovima. To znači da će Google pomagati da se izbjegnu gužve, a ako se otputuje malo kasnije, a ne u jeku turističke sezone. Tu je i tab “what you’ll pay,” pa korisnici lako mogu da saznaju cijene za period u kojem planiraju put, i ustanove da li se budžet uklapa u ono što su planirali. “Where to stay” sekcija nudi informacije o hotelima, uključujući i zanimljivosti o dijelu grada u kojem se neki ugostiteljski objekat nalazi, te cijene.

Tu su i druga ažuriranja, koja nijesu velika, ali svakako utiču na cjelokupno iskustvo, a poput personalizovanih rezultata pretrage, u kojima korisnik može da vidi šta je ranije pretraživao, te promjene u hotelima u kojima je već odsjedao, kao i ponude koje su slične onima koje je birao ranije.

Komentari

avatar