Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Google Docs omogućio nove funkcije za editovanje Microsoft Word, Excel i PowerPoint dokumenata

Google je najavio podršku za Word, Excel i PowerPoint formate – poput .docx, .xls i .ppt – koja će korisnicima omogućavati rad u realnom vremenu u okviru Google Docs, Sheets i Slides

Editovanje Microsoft Office dokumenata u Google Docs-u do sada je predstavljalo problem, te su korisnici mogli da pregledaju svoja dokumenta, ali je za ispravke bilo neophodno da se ovi transformišu u Google format. To bi uskoro moglo da se promijeni, budući da je kompanija obećala nove funkcije koje pojednostavljuju ove procese.

Naime, Google je najavio podršku za Word, Excel i PowerPoint formate – poput .docx, .xls i .ppt – koja će korisnicima omogućavati rad u realnom vremenu u okviru Google Docs, Sheets i Slides. Kompanija je najavila da funkcija ubrzo stiže na komercijalne verzije aplikacija koje se nalaze pod G Suite kišobranom, da bi do običnih korisnika stigla nešto kasnije, prenio je PC Press.

Pored pomenutog Google je najavio da će korisnicima omogućiti da Google Docs, Sheets i Slides kreiraju i edituju i kroz Dropbox Business, što je još jedna korisna prečica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve