Google je počeo sa isporukom Chrome 77 pregledača za Android, Windows, Mac, Linux i iOS platforme. Ažuriranje će svim korisnicima biti dostupno tokom narednih nekoliko nedjelja.

Foto: Gokhan Balci/Anadolu Agency/Getty Images

Chrome 77 implementira nekoliko poboljšanja i novih funkcija, a tu je i “Send this page” funkcija za dijeljenje sadržaja preko različitih uređaja, koja je nekim korisnicima pristigla i u Chrome 76 verziji. Pored mogućnosti dijeljenja stranica na različitim uređajima, najnovija verzija Chrome-a ima “Make Chrome your own” opciju, koja omogućava dodavanje bookmarka za Google aplikacije kao što su Gmail, YouTube, Google Maps, News i Translate.

Chrome 77 za Android stiže sa prerađenim Downloads ekranom, a Chrome tim se otarasio menija u gornjem lijevom uglu ekrana. Umjesto toga, Chrome 77 sada stiže sa tasterima koji korisnicima omogućavaju filtriranje različitih tipova sadržaja.

Zajedno sa 52 sigurnosne ispravke, nova verzija Chrome-a stiže i sa poboljšanjima izolacije sajta koja štiti kolačiće, HTTP resurse i druge bitne elemente kada se posjećuju sajtovi koje kontrolišu napadači/hakeri.

Google je takođe omogućio testiranje novog Contact Picker API-ja za Chrome 77 za Android, omogućavajući korisnicima da izaberu unos iz svoje liste sa kontaktima i podjele limitirane informacije o njima sa sajtom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve