Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Završava se akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije pogođeno zemljotresom: Prikupljeno preko 361.000 eura

Oni su se zahvalili svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji

Crveni krst Crne Gore sjutra završava akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije pogođeno katastrofalnim zemljotresom u februaru ove godine.

Podsjećamo da je nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju Crveni krst Crne Gore 7. februara otvorio žiro račun kod Hipotekarne banke 520-5188-31 za prikupljanje pomoći stanovništvu ovih zemalja, a aktiviran je i SMS broj 15 888 kod telefonskih operatera Telekom, One i M-tel.

“Od početka akcije ovim putem je do danas prikupljeno 361.085,31 eura, a do sada su sredstva prenesena pogođenim zemljama u dvije tranše, u februaru i aprilu”, saopšteno je iz CKCG.

Oni su se zahvalili svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

“Još jednom smo kao društvo pokazali humanost kada je to najpotrebnije. Crveni krst Crne Gore je za ovu namjenu opredijelio 6.000 eura, po 3.000 eura za Crveni polumjesec Turske i Crveni polumjesec Sirije”, navodi se u saopštenju.

Sva preostala prikupljena sredstva će biti uplaćena na žiro račun Turskog Crvenog polumjeseca i u apel Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK/CP) za Sirijski Crveni polumjesec nakon što bude realizovana naplata poslatih SMS poruka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve