Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Ubrzo predlog modela za vrednovanje dodatnog rada u školama

Na njemu će raditi radna grupa koja će biti formirana u narednih nekoliko dana, i koja će biti sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvjete i Sindikata prosvjete

Predlog modela za vrednovanje dodatnog rada kadra u školama u tekućoj epidemiološkoj situaciji, trebalo bi da bude izrađen brzo. Na njemu će raditi radna grupa koja će biti formirana u narednih nekoliko dana, i koja će biti sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvjete i Sindikata prosvjete. Rad grupe će biti oročen na kraći vremenski period, kako bi u najskorijem roku ona dala konkretan predlog modela, koji će biti upućen u dalju proceduru.

To je jedan od osnovnih zaključaka današnjeg sastanka ministra prosvjete Damira Šehovića sa v.d. predsjednika Sindikata prosvjete Slavkom Bošković, te potpredsjednicicima Sindikata Nikolajem Kneževićem i Stankom Vukčević.

Kako je istaknuto, u toku je izazovna školska godina, koja funkcioniše u potpuno izmijenjenim okolnostima, uzevši u obzir kompleksnu i vrlo problematičnu epidemiološku situaciju. Kako je naglašeno, činjenica je da većina nastavnog i vannastavnog osoblja ima povećan obim rada, koji bi trebalo kvantifikovati i valorizovati, naravno, u skladu sa tekućom finansijskom situacijom i mogućnostima.

Naglašeno je i da je izrada pomenutog modela kompleksan posao, jer nastavnici različitih razreda imaju različita opterećenja: od onih koji rade online i uz pripreme i konsultacije u školi, preko onih koji rade samo u školi takođe uz konsultacije sa đacima, do onih nastavnika koji dio posla rade online, ali dio nastave obavljaju i u učionicama.

Uočeno je da je vannastavno osoblje zaduženo za poslove održavanje higijene u ustanovama u novonastalim uslovima posebno opterećeno. Naglašeno je i da će se pratiti primjena modela nastave kojim je započeta školska godina, da će se održati i konsultacije sa ključnim partnerima tim povodom, te da će o svakoj eventualnoj izmjeni u načinu rada škola javnost, kao i do sada, na vrijeme biti obaviještena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve