Nedjelja, 4 Juna, 2023
Rubrika:

Škole se otvaraju u ponedjeljak, đaci ponovo u klupama

Odlučeno nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbjedne, s obzirom na poštovanje svih mjera

Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku otvaraju se od ponedjeljka, 16. novembra, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

ilustracija

To je odluka nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbjedne, s obzirom na poštovanje svih mjera.

“Napominjemo da će škole raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete, što znači da će đaci od 1. do 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, ali uz konstantne konsultacije i provjere znanja u školi”, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je procijenjeno da su škole, usljed pridržavanja propisanih mjera do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu bude među prioritetima, škole su izuzete iz dosadašnjeg sistema semafora. Naravno, naglašavamo da će se stanje jednako intenzivno pratiti, kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom.

“Za to je neophodna kvalitetna saradnja sa roditeljima, koja je i do sada bila dobra, uz naravno očekivana pitanja i dileme koje su se javljale. Uvjereni smo da će tako biti i ubuduće, a Ministarstvo i IJZ stoje na raspolaganju za sve eventualne dodatne informacije”, kazali su iz Ministarstva.

Ranije danas Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša je na konferenciji za novinare rekao da su škole bezbjedno mjesto i da đaci treba da se vrate u škole po utvrđenom sistemu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve