Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Sjutra počinje nastava u školama

Đaci od prvog do šestog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola u svim crnogorskim gradovima od sjutra će pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu

Đaci od prvog do šestog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola u svim crnogorskim gradovima od sjutra će pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

ilustracija

Iz tog vladinog resora kazali su da se u ponedjeljak otvaraju škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku i da je to odlučeno nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbjedne.

Kako se navodi, škole će raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete.

“To znači da će đaci od prvog do šestog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, ali uz konstantne konsultacije i provjere znanja u školi”, naveli su iz Ministarstva.

Iz tog resora su kazali da su škole izuzete iz dosadašnjeg sistema semafora jer je procijenjeno da su one do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu da bude među prioritetima.

“Stanje će se intenzivno pratiti, kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom”, poručili su iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve