Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je u izjavi za Dan da je u vrijeme kada su na snazi mjere Vlade Crne Gore za suzbijanje  koronavirusa da svi tužioci aktivno rade na već ranije započetim predmetima, kao i na nekim novim istragama, u sklopu kojih je poslednjih dana uhapšeno više osoba.

“Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, “Specijalni Milivoje: I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”, “Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”, “On nema nikakve nadležnosti sa predmetima”

Kazao je da su pod posebnom lupom tužilaštva osobe koje svojim radnjama izazivaju paniku.

“Ono što je pod posebnom pozornošću tužilaštva u ovom trenutku jesu lica koja dižu paniku i uznemiravaju javnost, kao i lica koja se ne pridržavaju propisanih mjera Vlade i Ministarstva zdravlja za suzbijanje epidemije”, rekao je Katnić.

Sada se postavlja pitanje da li će glavni specijalni tužilac pokrenuti istragu i protiv sebe, s obzirom da je nedavno kao nekvalifikovano i nestručno lice davao savjete za liječenje koronavirusa, čime je doveo javnost u zabludu i, ako ne širio, onda je doprinio širenju panike i pogrešne informisanosti.

“Ne treba piti hladna pića i jesti sladolede i ostalo jer tu koronavirus živi, a ne u toplim sredinama, zato pijte tople napitke”, rekao je Katnić nedavno na konferenciji za medije uz opasku da “može da daje medicinske savjete”. Olakšavajuća okolnost za Katnića, ukoliko odluči da sam sebe procesuira, je ta što je izjavu dao prije pojave koronavirusa u Crnoj Gori.

Sporni video pogledajte ovdje:


 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve