Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Tragedija na Obzovici: Vještačiće telefon vozača autobusa, saslušana 23 putnika

Državna tužiteljka Anđa Radovanović kazala da je vozaču autobusa koji je sletio na Obzovici određeno zadržavanje do 30 dana

Šest je dana od autobuske nesreće na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Obzovica, u kojoj je poginulo dvoje ljudi a povrijeđeno 26 putnika. Vozač autobusa je u pritvoru zbog osnovane sumnje da je izvršio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Državna tužiteljka Anđa Radovanović kazala je u emisiji “Naglas” na TVCG da je vozaču autobusa koji je sletio na Obzovici određeno zadržavanje do 30 dana.

“Vozaču je određen pritvor zbog sumnje da bi na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke”, kazala je tužiteljka.

Ona je kazala da je istraga u toku i da su izdate su naredbe za obdukciju stradalih.

“Donijete su i naredbe za vještačenje. Sud je donio naredbu o vještačenju telefona vozača autobusa, a vještačiće se i autobus ne bi li se ustanovili tehnički uslovi autobusa”, saopštila je Radovanovićeva.

Kazala je da izvještaje vještačenja očekuju.

Dodaje da je od 26 povrijeđenih putnika saslušano 23.

Odgovarajući na pitanje o uslovi maputa na ovoj dionici, ocjenjuje da je put pregledan.

“Po mojoj ocjeni, ta dionica puta može se smatrati preglednom, imamo tri saobraćajne trake, blagu krivinu”, kazala je tužiteljka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve