Utorak, 9 Avgusta, 2022
Rubrika:

Temeljno ukopavanje Crne Gore

Stiče se utisak da u duboko podjeljenoj i uzdrmanoj Crnoj Gori postoji samo nekoliko interesnih grupacija kojima ništa nije sveto, i čiji članovi kao jedini cilj imaju da omoguće preživljavanje svoje grupacije. Stoga i ne čudi što je integracioni proces u EU pao u drugi, ili čak treći plan, i što su interesi jedne parapolitičke sekte postali važniji od državnih interesa!

Potpisivanje takozvanog ”temeljnog ugovora” između odlazeće vlade Crne Gore i svetosavske sekte (SS) poznate pod kodnim akronimom SPC, koje je obavljeno tajno, na prepad i sa svim elementima kriminalnog udruživanja, izazvalo je nevjericu kod većine građana Crne Gore.

Mnogo ljudi je očajno, osjećaju se prevareni, poniženi, nezaštićeni, obespravljeni, uplašeni i ne znaju da li se nazire kraj ovom rapidnom propadanju.

Preispitujući uzroke zla čija su trenutna personifikacija popovske brade i saradnik srpske BIA-e Dritan Abazović, koji sada već neskriveno radi za interese Beograda na upropaštavanju Crne Gore, može se konstatovati da pravde nema i da su poštenje i iskreni patriotizam prava rijetkost od koje, kako se čini, nema nikakve vajde.

Ali ako su događaji koji su uslijedili nakon što je plaćenik zvaničnog Beograda Abazović došao na čelo vlade, proizveli neki pozitivan efekat, onda je to da su konačno sve maske do kraja pale. Sad je jasno da trenutna garnitura na vlasti ima za cilj rušenje države Crne Gore i njeno utapanje u velikodržavne projekte u regionu kao što su ”Otvoreni Balkan”, što je eufemizirani naziv za ”srpski svet”.

Narod bez principa i interesne grupe

Posljednjihi dana ogoljena je surova istina da narodu koji živi u Crnoj Gori očajnički nedostaju principi kojih bi se držali, a ono što najviše nedostaje je osjećaj pripadnosti sopstvenoj državi!

Stiče se utisak da u duboko podjeljenoj i uzdrmanoj Crnoj Gori postoji samo nekoliko interesnih grupacija kojima ništa nije sveto, i čiji članovi kao jedini cilj imaju da omoguće preživljavanje svoje grupacije.

Stoga i ne čudi što je integracioni proces u EU pao u drugi, ili čak treći plan, i što su interesi jedne parapolitičke sekte postali važniji od državnih interesa!

Takozvana SPC i Dritan Abazović otvoreni su neprijatelji države i jasan cilj im je usporiti, ili potpuno onemogućiti evropski put Crne Gore, da građani Srbije ne bi primijetili da Aleksandar Vučić vodi pogubnu politiku koja je tu državu ostavila u blatu putinofilije i zlokobnog kleronacionalizma.

”Mali od BIA-e” i njegovi nalogodavci

Međutim, ovom prilikom treba naglasiti da ”mali iz BIA-e” ne bi mogao ovo da radi sa državom da sa druge strane nema interesnu grupu koja je podjednako zlokobna za Crnu Goru, a čiji se članovi kriju iza lažnog patriotizma.

Obračun preko medija

Obračun ove dvije interesne grupacije koje trenutno kao taoca drže čitavu državu i društvo, najbolje je vidljiv na primjeru korumpiranih medija.

Kako smo već pisali, jedna interesna grupa posjeduje medije koji se lako mogu prepoznati po žigu kompanije BEMAX, blisko povezane sa takozvanim klanom Grand, koji putem zvaničnih i nezvaničnih sponzorstava kontroliše sadržaj gotovo svih medija u Crnoj Gori.

’’Dovoljno je da jedan medij iz takozvane BEMAX spin mašinerije objavi naručeni tekst, ostali moraju odmah da slijede taj primjer i prenose, htjeli to ili ne. Uredništva medija se tu ne pitaju mnogo, jer žig BEMAX-a znači da je medij izgubio svoj integritet i da se uređuje iz određenih centara moći’’, rekao je još ranije naš izvor dobro upućen u funkcionisanje ove mašinerije.

Zato sada imamo groteskne propagandne uratke u kojima se osobe koje su od najveće evropske policijske instance označene kao ”pripadnici kriminalnih klanova” označavaju kao patriote i zaštitnici Crne Gore. S obzirom da nijesu svi mediji sa žigom BEMAX spremni da dotaknu dno, osnivaju se nove platforme koje obavljaju najprljavije poslove za ovu interesnu grupaciju.

Zoran Lazović i Milivoje Katnić: Od kad su u penziji, po svemu sudeći, posvetili su se uređivanju medija

Na tim platformama lansiraju se ”afere” koje imaju neodoljiv šmek čuvenih fioka Milivoja Katnića koji je, dok je bio na čelu SDT-a, sakupljao osjetljivi materijal, i umjesto procesuiranja sklanjao ga ”za crne dane”. Ti crni dani su po svemu sudeći došli za interesnu kliku koju je portal Aktuelno odavno označio kao Organizovanu tižilačku grupu (OTG) koja sve više podsjeća na pravu OKG.

GLODUR – ”Staljinov brk” iz Rasoje

Spekuliše se da platforme za propagadndnu odbranu sumnjivih interesnih grupacija, dobijaju informacije iz čuvenih Milivojevih fioka, koje je punio zajedno sa svojim kumom Zoranom Lazovićem, što nije ni čudo, jer se ova dva opskurna lica u BEMAX medijima predstavljaju kao hodajuče relikvije patriotizma.

Ipak, kao nezvanični glavni i odgovorni urednik (GLODUR) većine crnogorskih medija, pominje se naravno doskorašnji suvlasnik kompanije BEMAX i osoba koja važi za pokrovitelja sumnjivih, da ne kažemo kriminalnih struktura, takozvani ”Staljinov brk”  Milan Roćen.

Uređivačka politika Kisindžera iz Rasoje i njegovih saradnika je da patriotizam, ljubav prema državi, poistovjeti sa svojim političkim interesima i sumnjivim biznis poduhvatima njegove grupacije.

Nakon godina i godina besomučne propagande kod izmanipulisane javnosti Roćen i klika su napravili analogiju između uzvišenih patriotskih osjećanja i njihovih ličnih poslovnih poduhvata. Zato mogu da prave afere zasnovane na sumnjivom materijalu iz fioka bivšeg tužioca, i da osumnjičene kriminalce medijski izgrađuju kao zaštitnike države i nosioce patriotizma.

Bivši ministar i bivši suvlasnik BEMAX-a Milan Roćen – ”Rasovski Kisindžer” koji se honorarno bavi politikom i dalje uređuje većinu crnogorskih medija

BEMAX uređivački moto je ukratko ovo – država to smo mi, naši lični interesi su državni interesi, kriminalci su patriote ako mediji koje mi kontrolišemo tako kažu.

Goveče protiv Rasoje za zaštitu ”Malog od BIA-e”

Sa druge strane imamo koncern ”Vijesti”, svježe pazaren od strane dorćolskih šanera, koji stoji iz destruktivne politike Dritana Abazovića, i koji bez obzira na sve njegove antidržavne brljotine imaju zadatak da zaštite ovaj resurs, iako su i oni dio BEMAX mašinerije. Ipak, Dritan je važniji resurs, a eventualno napuštanje jednog nalogodavca-saradnika da bi zaštitili neki drugi resurs je modus operandi ”medijske mafije” čija su zaštitna lica već duži niz godina Miodrag Miško Perović – poznatiji kao ”lupež iz Morače” i Željko Ivanović, poznatiji kao Govedo, ili Goveče!

Tako da ”Mali od BIA-e” takođe iza sebe ima moćnu medijsku spin mašineriju koja je patentirala medijsko reketiranje, i koja mu pomaže da svakoga ko se protivi njegovoj destruktivnoj politici etiketira kao ”kriminalca”, ili ”crnogorskog nacionalistu”. One koji reprezentuje ”BEMAX sistem vrijednosti” koriste da bi kriminalizovali sve časne patriote i Crnogorce. Savršena saradnja Govečadi i Rasoje!

Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović: Za sad im je bitno da unište Crnu Goru i zaštite svoj resurs ,,Malog od BIA-e”, po nalogu dorćolskih šanera Dragana Đilasa i Dragana Šolaka čija se hegemonistička politika negiranja postojanja Crne Gore i Crnogoraca ne razlikuje od politike Vučića i takozvane SPC

Do kojeg apsurda i bezobrazluka ide Abazović i njegova spin mašinerija najbolje govori primjer portala Aktuelno, koji je od ove grupacije i tadašnjeg potpredsjednika vlade etiketiran kao ”kriminalni medij” iako jedini piše protiv ove dvije zlokobne strukture, koje uz propagandne ispostave BIA-e, iz temelja destabilizuju Crnu Goru.

Simbioza ove dvije grupacije je vidljiva, jer medijski napadi u kojima je označen kao neko ko vrši pritisak na tužilaštvo, Abazoviću omogućavaju da kupi populističke poene i u životu održi svoju političku karijeru koja je odavno na aparatima zbog otvorenih veleizdajničkih i koruptivnih radnji.

Crna Gora najveća žrtva

Najveća žrtva u sukobu ove dvije maligne interesno-političke strukture je država Crna Gora, ali i svaki zdravi dio crnogorskog društva, svaka zdrava institucija koja nastoji da radi svoj posao bez mnogo laži i samoreklamiranja.

Prema pisanju korumpiranih medija ovaj lijevo je graDŽanski orjentisan političar, evropejac i patriota, a desno su prikazani tajni agenti koji rade na suzbijanju šverca kokaina i cigareta

Svemu ovome treba dodati i to da je Crna Gora već godinama na meti hibridnog rata koji je teledirigovan od strane obavještajno-bezbjednosnih centara iz Beograda i Moskve, uz podršku propagandnih ispostava stranih službi za subverzivno djelovanje koje su stacionirane u Crnoj Gori.

Bivši prvi operativac BIA-e Marko Parezanović, inače glavni ruski čovjek za Zapadni Balkan, se pominje kao osoba koja je koordinirala hibridnim ratom protiv Crne Gore, a pod njegovom komandom širene su morbidne laži i dezinformacije preko propagandnih ispostava srpskih bezbjednosnih službi kao što su ”portali” IN4S, Borba i Glas javnosti.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, opravdana je bojazan i strah crnogorskih građana koji su pomenuti na početku teksta. Ali takođe treba uzeti u obzir da su Crna Gora i Crnogorci preživjeli mnogo veća iskušenja – od 1918. pa sve do 2006. i vaskrsenja države. Stoga ne treba sumnjati da ćemo se izboriti sa malignim uticajem lažnih patriota, medijskih kriminalaca, saradnika BIA-e, svetosavskih ekstremista i raznih drugih pijavica koji parazitiraju na tijelu države Crne Gore.

U.P.A.

Najnovije

Šćekić: Vlada može biti srušena samo ako Demokrate pogaze svoju izjavu časti

Potpredsjednik SNP-a, Dragoslav Šćekić podsjetio je na javno obećanje funkcionera Bečićevih Demokrata da svojom čašću i ličnim integritetom garantuju da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista,...

Boban Batrićević na Svjetskom kongresu jevrejskih studija u Jerusalimu

Profesor Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Boban Batrićević učesnik je Svjetskog kongresa jevrejskih studija u Jerusalimu koji se održava od 8. do 12. avgusta...

Basara: Joanikiju došlo iz dupeta u glavu

Piše: Svetislav Basara Znamo da srpske main stream elite, kako kulturne i političke, tako i crkvene — osim kad im to odgovara — simfonijski ne...

Bogavac: Prema saznanjima Demokrate će glasati za obaranje Vlade

Socijalistička narodna partija je uvijek ostala dosledna u svojim obećanjima i svojim stavovima, to smo dokazali više puta, poručuje predsjednik OO SNP Berane Tihomir Bogavac. "Dug...

Udodži u Totenhemu za 26 miliona

Destini Udodži (19), jedan od najtalentovanijih bekova planete, prešao je iz Udinezea u Totenhem. Na taj način strateg londonskog kluba Antonio Konte osigurao je potpis...

Najčitanije

Povezano

JOKOVIĆ PRIZNAO PREVARU I DEMANTOVAO ABAZOVIĆA: Za odlazeću Vladu, crkva Srbije je uvijek bila ispred EU!

Odlazeća 43. Vlada koja je formirana, kako je govorio premijer Dritan Abazović za odblokiranje evropskih integracija, juče je definitivno demaskirana. Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković juče...

Abazović: Prosvjetnim radnicima biće brzo ponuđeno rješenje

Prosvjetnim radnicima u Budvi, koji štrajkuju zbog višegodišnjeg čekanja rješavanja stambenih pitanja i kašnjenja gradnje stambene zgrade, biće brzo ponuđena jedna vrsta rješenja, kazao...

Đurović: Pad Vlade značio bi vraćanje na staro i još deceniju praznog hoda sa vrlo negativnim ekonomskim posljedicama

Vlada Crne Gore je u prvih stotinu dana postigla zavidne rezultate a njen premijer Dritan Abazović pokazao hrabrost da donosi krupne odluke i rješava visedecenijske probleme,...

Vuksanović Stanković: Kad je Abazović ”odradio” posao za beogradskog gospodara, domaći Vučići ga ”pustiše niz vodu”

Sada kada je premijer Dritan Abazović "odradio" posao za beogradskog gospodara, domaći Vučići ga "pustiše niz vodu", kazala je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja...

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ulqin
05.08.2022-13:18 13:18

Stice se utisak da vecini ne smeta ova tiha okupacija. Nema protesta, zivot ide normalnim tokom dok drzava nestaje pred nasim ocima. Realnost je izgleda da vecini u CG ne smeta da smo srpska pokrajina. Ako je to istina CG nema spasa.

BobZeković
05.08.2022-15:58 15:58
Reply to  Ulqin

Nije ova okupacija baš tiha. Bio je Belveder, bili su Cetinje, Ivanova Korita, bila je Podgorica, bio je Nikšić, bila su Pljevlja i Bijelo Polje, bilo je ubijenih, hapšenih, mučenih i premlaćenih Crnogoraca i Crnogorki, Srpska okupatorska crkva nije baš tihio formirala svoje poravojne formacije i organizovala terorističke baze u otetim crkvama i manastirima. Ali takozvanim suverenističkim partijama sa njihovim mudrim liderima nije odgovarao otpor Crnogorskih građana van njihove kontole. Zajedno sa anticrnogorskom vlašću, razbili su i dezorijentisali crnogorske patriote, i sve uradili kako bi se spriječila iskrena i snažna odbrana Crne Gore. Pa dobro je. Nemamo više iluzija, a… Pročitaj više »

Rukfaš
05.08.2022-13:41 13:41

“Stoga ne treba sumnjati da ćemo se izboriti sa malognim uticajem lažnih patriota, medijskih kriminalaca, saradnika BIA-e, svetosavskih ekstremista i raznih drugih pijavica koji parazitiraju na tijelu države Crne Gore.” I ne treba sumnjati. Imamo snage… valjda nas ima… Ali ne smijemo jedni drugima za oči skakati. Zašto? SVI su potrebni da daju svoj doprinos da se Crna Gora iz kandži SS i SrBskog sveta vrati građanima Crne Gore. Ko je lupežao, ko je činio nešto nezakonito… tu su organi… Ali nemojte MOLIM VAS bilo koga ćerati iz našeg bloka. Neko ima i može da da VELIKI glas za suverenistički… Pročitaj više »

Riki
05.08.2022-14:28 14:28

Potpuno je jasno da su neki časni Crnogorci pritvoreni, a da je to naredba od pomenutih struktura . No kao što rekoše u tekstu , biće da će se sve demistifikovati. Biće..biće..

Anon
05.08.2022-15:20 15:20

Sve ovo je bilo indirektno vidljivo, ako premotamo unazad apsolutno se poklapaju igrači i djela. Bravo za portsa Aktuelno. Sada ste #1 u mojim bookmarcima.

Dogville
05.08.2022-18:02 18:02

Gosp.Rukfaš, nijesam ni ja za to da se svađamo i etiketiramo niti da ćeramo bilo koga iz ” suverenističkog bloka” ali ni za to da zatvaramo oči pred počiniocima teških krivičnih djela.A naročito ako se radi o organizovanom kriminalu.Vjerujte nije mi prijatno da zbog takvih, koji svoja nepočinstva pokrivaju crnogorskom zastavom, na mene neko upire prstom i identifikuje me s njima.Zbog takvih sam svih ovih godina glasala neku od suverenističkih partija poluzatvorenih očiju i zapušenog nosa.Dosadilo mi je vala ali znam da moram opet i opet i opet…..Dokle više? Do kad treba da budem talac kriminalnih klanova ?Dok oni ne… Pročitaj više »

Mateo
05.08.2022-18:55 18:55

Bravo Aktuelno.Surovo realno.O izdijajnicima ne treba trositi previse rijeci.Ali cuvati Mila Djukanovica,Rocena,Gvozdenovica,Ivanovica….i ine iz lopovske partije Dps-a je nedopustivo.Mora se reci toj oloosi,lopovima da su nas oni doveli u ovaj ocaj svojom prevrtljivom i neznavenom politikom..Oni nepismeni koji su ukrali program Casnog Lscg-a i onda ka sto rade losi djaci,okrenuli ga naopacke.Kad su ti lopovi stavili mermernu plocu na grob Lscg-a ,mislili su da im je sve dopusteno.Danasnja pozicija nase svete drzave je posljedica njihovog vodjenja politike.O njihovom prirepcima u liku starog i novog Sdp-a ne bih trosio rijeci.Ipak s obzirom da dijelim vazduh sa nekim novim mladim ljudima olicenim… Pročitaj više »

Svetlana M.
06.08.2022-00:10 00:10

Svaka čast Mateo! Kao da čitaš moje misli. Potpisujem svaku tvoju riječ…FCJK i GI 21maj treba da budu nova udružena snaga kako bi što prije izašli iz ovog lavirinta pakla.