Protojerej-stavrofor Darko Pejić saslušan je jutros u Centru bezbjednosti Bijelo Polje, zbog molebana koji je služen u bjelopoljskoj Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla.

foto: MCP

“Dobio sam poziv iako sam i sinoć i jutros naglasio inspektoru da ja nijesam podnosilac prijave za ovaj skup, niti sam u besjedi pozivao narod na njega. Zato mi je nejasno zašto sam baš ja pozvan i ne znam da li se iza svega ovoga krije neka loša namjera. Bog neka sudi o tome jer će Božija ipak biti zadnja. Ovo je treći put u posljednja dva mjeseca da me pozivaju u policiju što postaje jedna vrsta maltretiranja“, kaže Pejić.

On dodaje da ga kao čoovjeka boli kad mu se za trud i ljubav uzvraća na ovaj način.

“Ipak, kao sveštenik, ja znam da će svaka ova žrtva na kraju doprinijeti da se između ovog naroda jednom zasvagda zacari mir i sloga i da sve ovo prestane“, kaže sveštenik.

Zamolio je svoje parohijane da ostanu staloženi i da, kako je kazao, ništa ne rade ishitreno i na svoju ruku.

“Slušajmo svoju majku Crkvu i ostanimo sabrani do kraja – do Hristove pobjede“, poručio je protojerej-stavrofor Darko Pejić .

On je najavio moleban u Bijelom Polju za nedjelju 21. juna naglašavajući da Crkva nema drugog oružja osim molitve i molitvenih hodova.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KIKI
KIKI
16.06.2020-00:58 00:58

NIJESI TI NEGO MOJ ĐED .