Suđenje  Pokreta za promjene PzP, Nebojši Medojeviću i njegovoj navodnoj kriminalnoj grupi koju SDT tereti za pranje novca, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici, svjedočenjem poslanika DF-a Milana Kneževića, te Vladana Šarca i Luke Radonjića, koji su bili dio tima za kampanju DF-a 2016. godine.

Knežević je ispričao da je kontaktirao agenciju Arona Šaviva i predložio eventualnu saradnju u vezi sa izradom kampanje za parlamentarne izbore 2016. godine, dodajući da ta agenicija prethodno radila kampanju za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a vodili su i kampanju Borisu Tadiću u Srbiji.

On je dodao da im je bilo interesantno da odrade angažman i sa Demokratskim frontom.

“Sastali smo se na kongresu na marginama kongresa Jedinstvene Rusije, mislim da je bilo 7. ili 8. jula 2016. godine, nakon čega smo dogovorili načelno priču oko kampanje. Shvatili smo da nemamo previše finansijskih sredstava, odnosno da imamo od 50.000 do 80.000 eura. Stoga smo Šavivu predložili da naši ljudi, odnosno ljudi sa nešeg platnog spiska budu dio tog tima, kako bi finansijski uštedjeli. Na kraju smo platili Šavivu 60.000 eura i to u 2017. godini jer smo bili u blokadi”, naveo je Knežević.

Šarac i Radonjić, pred sudom su kazali da su isplaćeni u prostorijama štaba, da im je zarada uručena u kovertama u američkim dolarima. Šarac je bio zadužen da izradi web sajt sa dizajnerom i da ga naknadno ažurira, i naveo je da je za dogovoreni posao plaćen u dva navrata po 1.200 ili 1.300 dolara. Kada je novac konvertovao, dobio je iznos po 1.000 eura. Radonjić kazao je da je radio kao podrška marketinškoj agenciji pred izbore, te da je za to primio naknadu u iznosu od 1.000 dolara

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević kazala je da se iskazom ovog svjedoka potvrđuju navodi optužnice. Advokat odbrane Dražen Medojević primijetio suprotno – da upravo ovaj iskaz ne potvrđuje navode optužnog akta.

Juče je završeno saslušanje Sretena Sošića, koji je potvrdio da je takođe isplaćen u dolarima.

Advokatica Tijana Živković primijetila je da su svjedoci Sošić, Šarac i Radonjić takođe konvertovali dolare u eure, kao što je to radio i dio optuženih, te stoga upitala po kojim je kriterijumina SDT cijenilo ko će biti svjedok, a ko okrivljeni u ovom postupku.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve