Srijeda, 22 Septembra, 2021
Rubrika:

SSICG donirao deset hiljada eura podgoričkom Domu zdravlja

Član Odbora direktora SSICG, Ivan Bojanović, kazao je da se nada da će donacija doprinijeti da zdravstveni radnici u adaptiranim objektima imaju još bolje uslove za rad, a građani i građanke još kvalitetniju uslugu.

Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) donirao je Domu zdravlja (DZ) Podgorica deset hiljada EUR, u cilju završetka adaptacije zdravstvenih objekata Stara Varoš i Nova Varoš.

Član Odbora direktora SSICG, Ivan Bojanović, kazao je da se nada da će donacija doprinijeti da zdravstveni radnici u adaptiranim objektima imaju još bolje uslove za rad, a građani i građanke još kvalitetniju uslugu.

On je rekao da je SSICG još jednom, tradicionalno, društveno odgovorni angažman usmjerio prema zdravstvenom sistemu Crne Gore, i to ne slučajno.

„Svi smo se uvjerili tokom prethodnih mjeseci pandemije koronavirusa koliko je važno da imamo zdravstveni sistem koji je brz, efikasan, funkcionalan i savremeno opremljen“, naveo je Bojanović.

Kako je kazao, sve polazi od zdravlja, i pandemija je to najbolje pokazala.

„Da bismo mogli da stvaramo, kreiramo, proizvodimo, neophodno je da brinemo o našem zdravlju, a to podrazumijeva i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, poručio je Bojanović.

On je rekao da će sa ovom donacijom, u iznosu od deset hiljada EUR, pomoći završetak i adaptaciju objekata Stara varoš i Nova varoš i da vjeruje da na taj način pomažu unapređenju usluge za građane Crne Gore koji dobijaju zdravstvenu zaštitu u tim domovima zdravlja.

Bojanović je posebno zahvalio kompanijama članicama koje su se odazvale pozivu da učestvuju u donaciji, a to su: Crnogorski Telekom, CKB, Delta M, Domen, Fly Montenegro Ground Handling, Lovćen osiguranje, Ocean Montenegro i Saga.

„Vjerujemo da, iako se i sama privreda suočava sa oporavakom od krize koju je izazavala pandemija koronavirusa, treba da budemo aktivni kroz različite društveno-odgovorne aktivnosti i pomognemo našim zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije, ali i dalji razvoj našeg zdravstvenog sistema“, kazao je Bojanović.

On je zahvalio svim medicinskim radnicima u Crnoj Gori za posvećenost u ovom izazovnom periodu koje još traje.

„Savjet će i budućim aktivnostima nastaviti da kroz društveno odgovorno djelovanje pruža dalju podršku razvoju zajednice“, poručio je Bojanović.

Direktor DZ Podgorica Danilo Jokić kazao je da mu je drago da je SSICG prepoznao njihove probleme i da su u vrlo kratkom roku skupili vrlo izdašnu donaciju, u visini od deset hiljada EUR, koja će omogućiti da u tri naredne tri sedmice završe kompletan infrastrukturni projekat.

„Sigurno da nije bilo ove donacije, da bismo negdje bili na čekanju i vjerovatno bi se preseljenje u te nove prostorije i ulazak pacijenata u te nove prostorije odužio“, naveo je Jokić.

On je, u svoje i ime 750 zaposlenih u DZ, zahvalio SSICG na donaciji.

„Čast mi je da zahvalim i ugostim predstavnike SSICG, koji su DZ dali značajnu donaciju u jednom vrlo važnom trenutku, kada nam fali prostora. Moram da kažem i budem potpuno otvoren, da nije bilo ove donacije sigurno da bi taj prostor bio na čekanju“, kazao je Jokić.

Prema njegovim riječima, prostor od po 750 kvadratnih metara u Staroj i Novoj varoši će ovom donacijom biti priveden namjeni, a zaposleni u tim domovima zdravlja dobiće bolje radne uslove i veću zonu komfora.

Pacijenti će, kako je rekao, u modernim i potpuno novim prostorijama dobijati esencijalni nivo zdravstene zaštite.

„Imaćemo priliku da svi zajedno obiđemo te prostorije, kada bude njihovo otvaranje, da vidite koliko vaša donacija znači i šta predstavlja za građane Glavnog grada, njihovu bolju esencijalnu zdravstvenu zaštitu, kao i za zaposlene i bolje uslove rada“, kazao je Jokić.

Najnovije

Inter se odriče Aleksisa Sančesa

Iako ima ugovor do ljeta 2023. godine, Inter je spreman da se bez eura obeštećenja rastane sa Aleksisom Sančesom. Čilenac ima platu od sedam miliona...

Muškarac uhapšen poslije talačke krize u autobusu srpskog prevoznika u Njemačkoj

Policija je uhapsila putnika koji je kao taoca držao vozača autobusa na autoputu na jugu Njemačke, prenosi Rojters pisanje lokalnih medija koji se pozivaju...

Sjutra malo do umjereno oblačno

U Crnoj Gori sjutra će u južnim i centralnim predjelima biti malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Na sjeveru umjereno do pretežno oblačno i...

Jovetić idol golgeteru Fiorentine

Dušan Vlahović otkrio je da je Stevan Jovetić njegov idol. Srpski napadač rešeta u dresu Fiorentine, a ponikao je u Partizanu – isti put imao...

Nikolić: Pitanja za ministra Radulovića

Poslanik Demokratske partije socijalista, Andrija Nikolić postavio je deset pitanja za ministra Đorđa Radulovića koji je, kako kaže, stavio Ministarstvo vanjskih poslova “u službu...

Najčitanije

Povezano

Fondacija Olega Deripaske donira još jednu savremenu PCR laboratoriju Crnoj Gori

Klinički centar Crne Gore otvorio je danas jednu od najsavremenijih PCR laboratorija koju je donirao ruski industrijalac Oleg Deripaska, a koja će omogućiti pristup...

KCCG: Anonimna kompanija donirala Centru za autizam 20.000 eura

Na inicijativu potpredsjednika Vlade Crne Gore i predsjednika Savjeta za prava djeteta, Dritana Abazovića, Klinički centar Crne Gore dobio je donaciju od 20.000 eura...

Rovčanin u posjeti JPU Đina Vrbica: EPCG donira sanitetsku opremu

Elektroprivreda Crne Gore je, polazeći od čvrste usmjerenosti ka društveno odgovornom poslovanju, uz puno razumijevanje za teškoće s kojima se naša zemlja suočava u...

Sjajan gest: Luka Dončić obnovio košarkaške terene na kojima je počeo da igra

Luka Dončić je osigurao novac za rekonstrukciju košarkaških terena u svom rodnom mjestu. Dončić je u saradnji sa fondacijom ''2K'' obezbijedio pare da se srede...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SSICG donirao deset hiljada eura podgoričkom Domu zdravlja – CG Vijesti
27.07.2021-12:47 12:47

[…] Aktuelno […]