Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Sindikat medija: Abazovićeve prijetnje nedopustive, crnogorskim zvaničnicima nedostaje senzibilitet za slobodu medija

Kako su istakli, sloboda medija kojoj svi težimo podrazumijeva i različite uređivačke politike, a javni zvaničnici bi trebalo da imaju veći stepen tolerancije na kritiku i da se suzdrže od bilo kakvih pritisaka i nesmotrenih izjava

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje današnju izjavu premijera Dritana Abazovića u kojoj prijeti gašenjem Gradske televizije. Abazović je u neformalnom razgovoru sa novinarkom rekao da, na isti način kao što je blokiran Sputnjik, može biti blokirana i ta televizija.

“Ovakve prijetnje su nedopustive u bilo kom kontekstu, formalnom ili neformalnom razgovoru, a naročito ne sa nivoa najviših državnih zvaničnika. Ovo je jasan pokazatelj da crnogorskim zvaničnicima i dalje nedostaje senzibilitet za slobodu medija”, saopšteno je iz Sindikata medija.

Kako su istakli, sloboda medija kojoj svi težimo podrazumijeva i različite uređivačke politike, a javni zvaničnici bi trebalo da imaju veći stepen tolerancije na kritiku i da se suzdrže od bilo kakvih pritisaka i nesmotrenih izjava.

“Ukoliko smatraju da su im povrijedjena neka prava izvještavanjem medija, imaju mogućnost da pravdu potraže na sudu”, naveli su  u saopštenju.

Iz Sindikata medija pozivaju kolege da budu solidarne, jer su ističu, “nažalost prijetnjama i napadima izložene gotovo sve redakcije crnogorskih medija, bez obzira na uređivačku politiku”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve