Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Saradnja civilnog sektora i državnih institucija značajna za razvoj cijelog društva

Sastanku su prisustvovali predstavnici osam nevladinih organizacija koje su pozitivno ocijenjene i čiji su projekti odobreni u skladu sa pravilima konkursa

Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Ministarstva energetike i rudarstva i u svoje lično ime i ovom prilikom vam se zahvaljujem na iskazanom interesovanju nevladinih organizacija koje su se prijavile na ovogodišnji konkurs. Uvijek me posebno raduje kada razvijamo nove projekte i ideje, jer smatram da smo na istom zadatku I da zajedničkim radom možemo doći do boljih rješenja, kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na sastanku sa predstavnicima NVO i dodao da posebno cijeni rad i zalaganje civilnog sektora da u svim sferama društva doprinesu poboljšanju kvaliteta života svih građana.

Sastanku su prisustvovali predstavnici osam nevladinih organizacija koje su pozitivno ocijenjene i čiji su projekti odobreni u skladu sa pravilima konkursa.

“Današnji susret je bio prilika da se otvori više tema koje su od značaja za budući rad resora energetike i rudarstva, sa posebnim akcentom na zagađenje vazduha, naročito u opštinama na sjeveru države. U tom smislu sagovornici su se složili da je zajedničko djelovanje na relaciji NVO, lokalna samouprava i državne institucije pravi način da se postignu valjani i konkretni rezultati”, saopšteno je iz tog resora.

Mujović je pozvao predstavnike nevladinih organizacija da prate rad Ministarstva energetike i rudarstva, da sugerišu i ukažu ukoliko prepoznaju da postoji prostor za poboljšanje aktivnosti ovog resora, ali i pozvao na snažnije inicijative prema lokalnim samoupravama.

Zdravko Janjušević, predstavnik NVO sektora u Komisiji za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u oblasti energetike i energetske efikasnosti za 2023. godinu, se zahvalio Mujoviću na riječima podrške, uz poziv resornom ministru da tokom same realizacije odobrenih projekata bude gost i učestvuje u aktivnostima koje ove organizacije planiraju da sprovedu u narednom periodu.

Radivoje Bogavac, predstavnik NVO “Novi poredak” se saglasio sa stavovima koji su se mogli čuti na sastanku, posebno ukazujući na spremnost nevladinih organizacija da se aktivno uključe u sve inicijative, kako državnih institucija, tako i lokalnih samouprava, naglašavajući i zadovoljstvo činjenicom da nadležno ministarstvo i resorni ministar prepoznaju važnost sinergije civilnog sektora i Vlade.

Zajednički zaključak prisutnih je da samo aktivnim učešćem svih činilaca društva možemo kreirati i implementirati politike u cilju uspješnog sprovođenja zelene tranzicije i svih novih mogućnosti koje će ovaj proces stvoriti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve