REPLIKA: Miševi

Prema informaciji o tome kako je jedan medijski koncern za samo par mjeseci objavio više od 600 tekstova u negativnom kontekstu o predsjedniku države Crne Gore Milu Đukanoviću stiče se utisak da to i nije ništa naročito. Ili, valjda, mogu oni to i bolje

za aktuelno.me

piše Željko Vukmirović

Prema informaciji o tome kako je jedan medijski koncern za samo par mjeseci objavio više od 600 tekstova u negativnom kontekstu o predsjedniku države Crne Gore Milu Đukanoviću stiče se utisak da to i nije ništa naročito. Ili, valjda, mogu oni to i bolje.

Pa, o tome se i radi. Jer, malo je par mjeseci. A proteklih pet godina? Ili da ne sitničarimo pa da idemo na deset? A onda, s obzirom na uredno obnavljanje i plasman takvog štiva, slijedi i pitanje, čemu to vodi? Mada, mnogi su se, bez sumnje, lijepo ovajdili od te rabote. Nešto kao siguran fiks, mala kvota. Samo što su dani česti, pa se i na sitno sakupi nešto para.

Plus, donacije. Sa svake strane.

Ipak, fora je u tome što je targetiran samo jedan čovjek. I niko drugi.

Balkanska istorija pamti slične hajke. A ta lekcija se sada nameće kao čisto prepisivanje. Tek su nijanse u pitanju. A mi bi, svi ostali, valjda trebali da budemo blesavi, zajedno sa kilavim crnogorskim vlastima i pravimo se da ne prepoznajemo stvaranje informativne svakodnevice u iščekivanju nekog Majmuna, Budale i Pacova.

Pa, iako sve izgleda kao da su se samo miševi po kući rastrčali…

Komentari

avatar