Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Protest zaposlenih u Pošti, traže veće plate

Predsjednik Štrajkačkog odbora Jedinstvenog sindikata Jugoslav Marković kazao je ranije da je inicijativu za štrajk upozorenja podržalo preko 420 radnika

Dio radnika Pošte Crne Gore štrajkovao je danas sat ispred više poslovnica. Kako su ranije saopštili jedini zahtjev sindikata, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata, je povećanje zarada za 30 odsto.

Radnici su nosili transparente: “Pošta Crne Gore nije vlasništvo partija nego građana Crne Gore”; “Pričaju da je bolje, a u Pošti nikad gore”.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Jedinstvenog sindikata Jugoslav Marković kazao je ranije da je inicijativu za štrajk upozorenja podržalo preko 420 radnika.

“Pošta ima preko 900 stalno zaposlenih, od toga je 250 u menadžmentu, tako da smo od preostalih 750 radnika dobili 420 potpisa podrške, čime smo zadovoljni. Imamo najavu da će generalni štrajk, koji planiramo početkom oktobra ukoliko ne budu ispunjeni naši zahtjevi, podržati još radnika”, rekao je Marković.

On je tada štrajk upozorenja najavio ispred svake poslovnice u kojoj rade zaposleni koji su potpisali inicijativu za održavanje štrajka.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve