Popovi Srpske pravoslavne crkve jutros su u Beranama, gradu u kome je trenutno inficirano 448 građana koronavirusom, kadili ulice grada i čitali molitvu zbog otežane epidemiološke situacije u ovoj opštini.

Popovi SPC kadili ulice Berana protiv korone, FOTO: Beraneonline

Popovi svetosavske crkve su i ranije organizovali kađenje ulica Berana zbog pandemije koronavirusa u Crnoj Gori.

Ovakva praksa je postala učestala nakon što je šef pravnog tima MCP protojerej stavrofor Velibor Džomić početkom godine poručio da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Pravnik, iscjelitelj, teoretičar mističnog pravoslavlja i zvijezda internet litija, Velibor Dzomić: “Vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”

Treba podsjetiti da je Džomić mjesecima sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus.

Ipak, protojerej-stavrofor je nakon višemjesečnih kalkulacija, odlučio da posluša državne organe i pozovao je vjernike da odustanu od litija.

Pitanje koje se postvalja je – da li će nakon što svetosavske stranke okupljene oko Srpske crkve formiraju vlast kađenje, pijavice, molitve i egzorcizmi postati uobičajen način liječenja?

guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
18.09.2020-15:44 15:44

Ovi srbijanski popovi-oskopice kade po ulicama i mole se bogu za njihove popove koji leze ZARAZENI po manastirskim podrumima,kazamita,konacima i supama za goveda,a njihov “doktor”Velibor Djomic zvani Pepa pigs samo trazi VELIKO korito,folirant.

Milan
Milan
18.09.2020-21:05 21:05

Zar ove vradzbine nijesu zabranjene zakonom?

Ha20
Ha20
19.09.2020-12:10 12:10

Tako se je to radilo u srednjem vijeku. Ali vjerovatno ima jos puno ovaca koje vjeruju u ovakve vrazbine.