Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Policija tokom vikenda i praznika privela 68 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Podnijete su 44 prekršajne prijave i izdato 306 naloga za plaćanje novčanih kazni. Lišeno je slobode 14 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan vozač iz kategorije mladih vozača.

Saobraćajna policija je za prethodna četiri dana na crnogorskim putevima evidentirala 89 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a osam je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su 32 lica zadobila lake tjelesne povrede. U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 231 prekršajnu prijavu, izdali 1.888 prekršajnih naloga, oduzeli 32 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je uhapsila 68 vozača, od čega 26 vozača u Podgorici. Policija je na području sjevera za prethodna četiri dana kontrolisala 798 vozača, od kojih 95 mladih vozača. Podnijete su 44 prekršajne prijave i izdato 306 naloga za plaćanje novčanih kazni. Lišeno je slobode 14 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan vozač iz kategorije mladih vozača.

“Imajući u vidu da je objavljena Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe u ovoj oblasti i da vozila sa kojima upravljaju u zimskom periodu budu opremljena za zimske uslove voženje, čime će doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, saopšteno je policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve