Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Perović: Istraga protiv mene nije otvorena, suđenje u medijima me ne interesuje

Perovićeva je kazala da cijeli život ima dva broja telefona, te da u prepiskama sa Medenicom nije našla poruke objavljene u medijima

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saopštila je da nije tražila i dobijala sugestije o predmetima od bivše predsjednice Vrhovnog sud Vesne Medenice, već da su razgovarale. U emisiji “Stav”, na TVCG, istakla je da joj Medenica nije pomagala da dođe na čelo ASK-a.

Da li smo uvijek razgovarali, jesmo, što više razmjenjujemo mišljenja, mislim da smo pametniji i da od drugog možemo samo da naučimo i donesemo valjanu odluku”, kazala je Perovićeva.

Perovićeva je kazala da je transkripte prvi put vidjela u medijima, te da se poruka ne sjeća.

Na pitanje da li prepoznaje svoje poruke, sagovornica TVCG je kazala:

“Informatički nijesam toliko snalažljiva, ne bih se zamarala podmetačinom u pravom smislu te riječi. Sa Vesnom Medenicom i svim ostalim predsjednicima sudova sam se jednom mjesečno sastajala i razmjenjivali smo mišljenja oko pravnih dilema…”

Pojasnila je da se dio komunikacije odnosi na kovid period, odnosno NKT mjere i sankcije zbog nepoštovanja istih.

“Tada smo svi komunicirali, da jednako postupamo…”

Perovićeva je kazala da cijeli život ima dva broja telefona, te da u prepiskama sa Medenicom nije našla poruke objavljene u medijima.

“Od istražnih organa nijesam pozvana da dam bilo kakvu izjavu, niti mi je predočena bilo koja poruka. Ako mislite na suđenje u medijima, to me ne intreseuje. Istraga protiv mene nije otvorena”, rekla je direktorica ASK-a u emisiji “Stav” na TVCG.

Na pitanje da li je Medenica odlučivala o tome da li će biti izabrana na mjesto direktorice ASK-a, Perovićeva je odgovorila: “Apsolutno ne, apsolutno mi nije pomagala.”

Ocijenila je i da je “strašno ovo što se u zadnje vrijeme dešava”.

“Ovo je propust kompletnog ruštva i sistema, a prije svega pravosuđa. Danas je, evo, moguće da nečiji privatni razgovori izađu medijima. Tajnost prepiske je osnovno  načelo u svakom demokratskom društvu, ali moguće da mi to više nijesmo.”

Ovaj napad, ističe Perovićeva, došao je kao posljedica pokrenutih postupaka u pravosuđu, NVO sektoru, javnim preduzećima…

“Oni se ne svete meni, oni sebe štite, tako to doživljavam. Prije svega, mislim na MANS, koji je od građana uzeo milion eura zloupotrebom prava”, kazala je ona za TVCG.

Nema potrebe, dodala je, da se ASK miješa u nešto što već ispituje SDT.

Na pitanje o predmetu u vezi skupocjene kolekcije satova bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, direktorica ASK-a je kazala da je doveden do kraja.

“Imamo još jedno vještačenje, vjerujem da će ovih dana biti završeno, a nakon toga ćemo donijeti odluku. I u tom predmetu se ASK spočitava ono što ne treba… U svim predmetima koji su pokrenuti pred SDT, mi prekidamo naše radnje…”

Kredibilitet SDK, ocijenila je sagovornica TVCG, nije poljuljan. Poručila je i da će do kraja mandata ostati na mjestu predsjednice ASK-a.

“Boriću se da predmeti dostignu kraj pravosnažnim odlukama”, zaključila je Perovićeva.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve